Logo Institut del Teatre

La trajectòria de l’artista Albert Vidal, objecte d’un llibre de Maria Escobedo editat per l’Institut del Teatre

Comparteix

26.2.2019

Llibre sobre la trajectòria de l'artista Albert Vidal

«Albert Vidal: cos tel·lúric i mitjà videogràfic», escrit per Maria Escobedo Caparrós, és el títol del llibre dedicat a la figura d’Albert Vidal, que es presenta aquest dimecres 27 de febrer, a les 19 h, a l’espai Scanner de l’Institut del Teatre. La publicació, editada per l’Institut del Teatre de la Diputació de Barcelona, es presentarà en el marc d’un acte que comptarà amb la presència de l’autora del volum, i que es clourà amb una intervenció artística del mateix Albert Vidal.

El llibre explora a partir de testimonis de converses, videografies i imatges de les creacions d’Albert Vidal, la construcció del cos tel·lúric de l’artista. De la cosmogonia de l'Home Urbà (1983), obra cabdal de la postmodernitat occidental presentada en espais públics i zoològics de tot el món, fins a Monk of Cahos and Mistresses of Eath i The Worshipper (1995), es traça l'itinerari d'emergència de la visió tel·lúrica de l'art que desenvolupa Albert Vidal a partir de l'obra Alma de Serpiente (1987).

Albert Vidal té una trajectòria professional de més de cinquanta anys, en què ha trepitjat escenaris de tot el món. L’artista ha interpretat, creat, produït, conduït i representat més d’una seixantena d’obres i ha participat també com actor en una vintena de pel·lícules i curtmetratges, així com a professor de l’Institut del Teatre. Se’l considera un artista polièdric i gran renovador del teatre contemporani, en tant que ha explotat diferents facetes artístiques com ara la musical, la còmica, però també la dansa, l’escenografia o la fotografia, entre d’altres. En reconeixement a la seva trajectòria, el Consell Nacional de la Cultura i de les Arts li va atorgar un dels Premis Nacionals de Cultura 2018.

L’entrada a l’acte del dimecres 27 de febrer és lliure, però cal reservar localitat prèviament al correu electrònic teatres.it@institutdelteatre. cat 

La publicació «Albert Vidal: cos tel·lúric i mitjà videogràfic» ja es pot trobar a la llibreria de la Diputació de Barcelona i a la biblioteca de l’Institut del Teatre.


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x