Logo Institut del Teatre

Coneix els estudis d’escenografia i direcció i dramatúrgia

Comparteix

12.3.2019

Curs d'escenografia i direcció i dramatúrgia de l'ESAD 2019

Des de l’Escola Superior d’Art Dramàtic (ESAD) us volem convidar a conèixer els estudis d’Escenografia i de Direcció i Dramatúrgia, dues de les especialitats que ofereix l’ESAD i que permeten obtenir el Títol Superior en Art Dramàtic.

Per això l’Institut del Teatre ofereix dues visites guiades el 3 i 10 d’abril de 16 a 18h i un curs gratuït els dijous 28 de març, 4 i 11 d’abril de 16.30 a 19h a l’Espai Scanner de l’Institut del Teatre on professionals dels dos àmbits explicaran diversos aspectes dels estudis i les professions.

Cada dijous s’abordarà un aspecte diferent d’aquests estudis. Així, el primer dia es durà a terme una introducció pràctica a la creació i disseny escènic a càrrec de la directora teatral Carlota Subirós i l’escenògrafa Marta Rafa. La segona sessió es dedicarà al teatre de creació: una tasca transdisciplinària, amb la directora Eleonora Herder i l’escenògraf Jan Mech i finalment la darrera jornada es tancarà amb la ponència Escenografia i Direcció: la creació com a diàleg, amb el director Albert Pascual i l’escenògraf Israel Solà.

Per participar en aquest curs us heu d'inscriure abans del 27 de març en l’enllaç bit.ly/cursescenografiaidireccio19 

D’altra banda, els centres docents interessats també poden concertar xerrades per els seus alumnes posant-se en contacte amb l’Institut del Teatre a través del correu electrònic a esad.it@institutdelteatre.cat , o bé trucant als telèfons 93 227 39 00 – 93 227 39 38.

L’ESAD està treballant també per oferir unes sessions informatives al mes d’abril sobre les proves d’accés, on s’explicarà les característiques i requisits per presentar-se a les proves d’accés de les tres especialitats: interpretació, escenografia i direcció d’escenografia.

Per què ser escenògraf o director i dramaturg?

Actualment, tant els escenògrafs com els directors i dramaturgs tenen al seu abast un ampli ventall de sortides laborals més enllà de les arts escèniques. 

L’escenògraf és el professional que dissenya el context de l’acció, l’espai, el vestuari i la il·luminació de l’escena i, com a tal, té competències professionals en molts àmbits: 

  • arts escèniques en viu: teatre, dansa, òpera, circ, concerts...
  • audiovisuals: cinema, televisió, vídeo escena, espots publicitaris...
  • arts expositives: museografia, exposicions, disseny d’aparadors, estands, fires, instal·lacions...
  • esdeveniments: cerimònies, mítings, publicitat...


El director i dramaturg és el professional que genera i composa els múltiples materials i llenguatges que poden participar en una peça escènica o espectacle en viu, per tal d’establir discursos i obrir mons amb eloqüència i sentit i mirada artístiques.

 


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x