Logo Institut del Teatre

S'obre la convocatòria 2019 d’IT Teatre

Comparteix

16.1.2019

IT teatre 2019

A partir del 16 de gener i fins el 25 de gener es poden presentar les sol·licituds per participar a la tercera edició del projecte pedagògic IT Teatre, adreçat a graduats de l’Escola Superior d’Art Dramàtic (ESAD) de l’Institut del Teatre de les darreres promocions per tal d’oferir-los la possibilitat de perfeccionar el seu aprenentatge participant en un projecte professional de creació contemporània.

En aquesta ocasió, els graduats i graduades seleccionats participaran en el procés de creació, DE FOC I FLAMA (títol provisional) encapçalat per l’internacionalment reconegut director i dramaturg Roger Bernat i el seu equip FFF, format per Roberto Fratini (dramaturg), Txalo Toloza (assistent de direcció i director tècnic), Cristóbal Saavedra (creació sonora),  Anna Rovira (creació llum),  Marie-Klara Gonzàlez (grafisme) i Helena Fabrés Fraylich (coordinació).

Per a aquesta tercera edició es preveu la col·laboració del GREC, Festival de Barcelona, que coproduirà i estrenarà l’espectacle en la seva edició 2019. Com és habitual,  l’espectacle es mostrarà també al Centre Territorial del Vallès (Terrassa) i al Centre Territorial d’Osona (Vic) de l’Institut del Teatre.

Podeu descarregar-vos la instància a l’apartat d’IT Teatre on trobareu els detalls de la convocatòria.

Sobre IT Teatre

El projecte IT Teatre va néixer el curs acadèmic 2016-2017 com a projecte d’aprenentatge i perfeccionamenta través de la pràctica creativa. Entès com a darrer pas pedagògic i primer contacte amb la realitat de la professió, IT Teatre ha de proporcionar als graduats de totes les especialitats de l'Escola Superior d'Art Dramàtic (ESAD) l'oportunitat de participar en un procés complet de creació i de producció Aquest període d'aprenentatge i treball culmina amb l'estrena i representació en temporada d'un espectacle en un teatre, públic o privat, del circuit professional.

La  primera producció del projecte es va fer  junt amb el Teatre Nacional de Catalunya (TNC) i l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC). Carles Santos i Jordi Oriol van dirigir ESQUERDES PARRACS ENDERROCS , un homenatge a Joan que es va representar el maig del 2017 a la Sala Tallers del TNC i posteriorment als teatres de de Terrassa (Teatre Alegria) i de Vic (Sala Laboratori) de l’Institut del Teatre, amb la complicitat de l’ESTAE. En aquest sentit, la producció tècnica de la gira va ser realitzada per  ITTècnica, el projecte pedagògic per a titulats de l’Escola Superior de Tècniques de les Arts de l’Espectacle (ESTAE) de l’Institut del Teatre.

A l’edició 2018 els graduats/graduades seleccionats/des van participaran en un procés de creació dirigit pel reconegut director i investigador teatral belga Chokri Ben Chikha, creador contemporani que desenvolupa la seva activitat en diversos teatres nacionals belgues, director de la companyia Action Zoo Humain i professor de la Royal Academy of Fine Arts (KASK) de la School of Arts of University College Ghent.

L’espectacle resultant d’aquest procés creatiu, AMNÈ(I)S(T)IA, es va poder veure al novembre a la Sala Beckett, al Festival Temporada Alta 2018 i, també, al Teatre Estudi de l'Institut del Teatre a Barcelona i als teatres de les seus de Vic i Terrassa de l’Institut del Teatre. En aquesta edició, ITTècnica va fer-se càrrec del suport tècnic a la creació així com de la producció de la gira.

Podeu consultar els detalls de la convocatòria en aquest enllaç


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x