Logo Institut del Teatre

Organitzem la segona edició del FIT, amb les escoles d’art dramàtic de Londres, Amsterdam, Berlín i Mèxic

Comparteix

17.12.2018

FIT 2018

L’Escola Superior d’Art Dramàtic (ESAD) de l’Institut del Teatre organitza del 17 al 21 de desembre la segona edició del FIT, el Festival Internacional d’Escoles de Teatre. Es tracta d’un espai de trobada entre l’alumnat i el professorat escoles d’art dramàtic que són referents internacionals, amb l’objectiu de compartir metodologies i maneres d’entendre la docència en les arts escèniques. Així, junt amb l’ESAD, escola amfitriona i impulsora de la iniciativa, hi seran la Royal Central School of Speech and Drama de Londres, l’ATD-Academy of Theatre and Dance d’Amsterdam, l’Ernst Busch Academy of Dramatic Art de Berlín i l’ENAT-Escuela Nacional de Arte Teatral de Mèxic.

Durant cinc dies, l’Institut del Teatre acollirà un intens programa d’activitats per conèixer com es viu i s’experimenta al voltant del fet teatral en les escoles dels països convidats. A través de workshops, col·loquis, pràctiques i representacions dels alumnes es fomentarà l’intercanvi de punts de vista amb l’objectiu d’enriquir l’aprenentatge i avançar en la creació i la recerca aplicades a la docència escènica. En total, al FIT es trobaran més d’un centenar d’alumnes i professors, dels quals més d’una quarantena provenen de les escoles convidades.

Anne Bogart, convidada d’excepció

El FIT arrenca oficialment el dilluns 17 de desembre, a les 9.30 h, al Teatre Ovidi Montllor, amb la benvinguda a càrrec de la directora de l’Institut del Teatre, Magda Puyo. Tot seguit, Anne Bogart, una de les veus més importants del món acadèmic i de la direcció teatral que treballa als Estats Units, oferirà la lliçó inaugural.

Pel que fa a les propostes d’espectacles que es podran veure, destaca God Suicide (ENAT, de Mèxic); Brand new (ATD, d’Amsterdam); L’òpera de tres rals (Ernst Busch, de Berlín) o Six degrees of separation (Royal Central School, de Londres). Per la seva banda, l’ESAD de l’Institut del Teatre oferirà Passing strange, a càrrec d’alumnes de 4t de l’itinerari de teatre musical, amb la participació d’alumnes de l’ESTAE i músics de l’ESMUC.

L’assistència al FIT està restringida a l’alumnat i professorat de l’Institut del Teatre i de les escoles convidades.


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x