Logo Institut del Teatre

El Temporada Alta presenta «AMNÈ(I)S(T)IA: Say Sorry», segona producció del projecte IT Teatre

Comparteix

26.11.2018

AMNÈ(I)S(T)IA, d'IT Teatre. Fotografia: Kurt van der Elst

El proper divendres 30 de novembre, a les 20.30 h, es podrà veure al Teatre de Salt, en el marc del Festival Temporada Alta de Girona, l’espectacle «AMNÈ(I)S(T)IA: Say Sorry». Es tracta de la segona producció del projecte pedagògic IT Teatre de l’Institut del Teatre, dirigida en aquesta ocasió pel reconegut creador belga Chokri Ben Chikha, autor, director, ballarí, intèrpret, investigador en arts escèniques, i actualment director artístic de la Companyia Action Zoo Humain, i col·laborador de Milo Rau en la direcció artística del teatre NT Gent, a Bèlgica.

El muntatge, que es va estrenar a la Sala Beckett de Barcelona del 7 a l’11 de novembre (amb les entrades exhaurides), fusiona teatre i dansa, i juga amb la televisió i el canal YouTube per parlar del silenci com a eina còmplice de la injustícia. El silenci per no parlar del passat més incòmode, d’etapes com el franquisme i la transició; però també el silenci per evitar parlar de problemes del present, com la immigració o l’islamisme. Al llarg de l’espectacle es desgranen aspectes com el perdó, les segones oportunitats, la reconciliació o l’oblit, i com aquests malmeten la vida familiar i l’amistat de les persones. 

Professionalització dels graduats

L’equip d’IT Teatre d’enguany l’integren nou graduats d’Interpretació i dues graduades de Direcció i dramatúrgia de l’Escola Superior d’Art Dramàtic (ESAD), que han treballat des de setembre tant amb Chokri Ben Chikha, com amb la coreògrafa Laura Neyskens. 

IT Teatre es va engegar en el curs 2016-2017 com un projecte innovador i de recerca de l'Institut del Teatre, relacionat amb les tècniques i les estètiques més contemporànies, amb l’objectiu de facilitar als graduats i graduades de totes les especialitats de l'ESAD apropar-se a la realitat actual de l'espectacle.

La primera producció d’IT Teatre va ser el muntatge ESQUERDES PARRACS ENDERROCS, a partir de textos de Joan Brossa, sota la direcció de Carles Santos i Jordi Oriol, que es va poder veure el maig de 2017 al Teatre Nacional de Catalunya (TNC).

D’altra banda, la gestió tècnica de l’espectacle va a càrrec d’IT Tècnica, un altre projecte professionalitzador  i pedagògic, sorgit de l’Escola Superior de Tècniques de les Arts de l’Espectacle (ESTAE) de l’Institut del Teatre, i adreçat als titulats d’aquests estudis.


Continguts relacionats

  • AMNÈ(I)S(T)IA, d'IT Teatre. Fotografia: Kurt van der Elst
  • AMNÈ(I)S(T)IA, d'IT Teatre. Fotografia: Kurt van der Elst

SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x