Logo Institut del Teatre

Donem suport al Teatre Romea en el I Premi Teresa Cunillé de recerca de la història del teatre català

Comparteix

19.11.2018

Presentació I Premi Teresa Cunillé

L’Institut del Teatre ha establert un conveni de col·laboració amb el Teatre Romea amb l’objectiu de donar suport a la creació del Premi Teresa Cunillé, un guardó que neix amb l’objectiu d’impulsar i promoure la recerca sobre la història del teatre català, i que tindrà caràcter bianual. En aquesta primera convocatòria, el premi se centrarà en l’àmbit del teatre català contemporani.

El premi s'ha presentat a la premsa aquest dilluns 19 de novembre en un acte al Teatre Romea en què han assistit l'actriu Teresa Cunillé, així com el professor de Literatura catalana de la Universitat Pompeu Fabra, Enric Gallén; el director de Serveis Culturals de l'Institut del Teatre, Carles Batlle i Josep Canals i Laura Cendrós, en representació del Consell d'Administració del Romea. 

L’Institut del Teatre es compromet a formar part del jurat del premi, alhora que posa a disposició dels investigadors que vulguin presentar un treball, els fons documentals dipositats al Centre de Documentació i Museu de les Arts Escèniques (MAE). A més, es publicarà l’edició digital del treball guanyador en el Reservori digital de l’Institut del Teatre (RedIT), i durant l’any 2020 es farà una exposició al centre relacionada amb la temàtica del treball premiat.

Bases del Premi Teresa Cunillé

Els treballs que es presentin al Premi Teresa Cunillé han d’estar redactats en català, ser originals i inèdits, i tenir un màxim de 150 pàgines. Poden optar al guardó els estudiosos i investigadors en la recerca de les arts escèniques.

El premi, dotat amb 4.000 euros, està obert a la participació de qualsevol persona que estudiï o investigui en les arts escèniques. El termini per lliurar els treballs és el 4 de juliol de 2019. El veredicte es farà públic el 18 de novembre de 2019, aniversari de la inauguració del Teatre Romea, l'any 1863.


Continguts relacionats

  • Presentació I Premi Teresa Cunillé

SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x