Logo Institut del Teatre

Ple absolut en l’acte inaugural del curs acadèmic 2018-2019

Comparteix

23.10.2018

Inauguració curs 2018-2018. Intervenció de Magda Puyo

El Teatre Ovidi Montllor s’ha quedat petit en l’acte d’inauguració del curs acadèmic 2018-2019 de l’Institut del Teatre que ha tingut lloc aquest dimarts 23 d’octubre. Un acte festiu que ha estat marcat pels continus aplaudiments del públic assistent, format sobretot per alumnes, professorat i personal de l’Institut del Teatre.

La directora de l’Institut del Teatre, Magda Puyo, ha obert la sessió donant la benvinguda al curs i anunciant  que s’està treballant per fer possible l’adscripció en el curs 2020-2021 dels estudis de l’Escola Superior d’Art Dramàtic (ESAD) i del Conservatori Superior de Dansa (CSD) a la Universitat de Barcelona. Puyo també ha aprofitat el discurs per destacar com un dels reptes de l’Institut del Teatre el fet de “preparar els futurs professionals de les arts escèniques”, però alhora també d’anar més enllà i aconseguir  “fer un món millor gràcies a l’art, un art compromès amb el seu temps i la seva gent que pugui construir una societat més humana i justa”.

Per la seva banda, el president de la Diputació de Barcelona, Marc Castells, ha donat les gràcies a l’equip docent de l’Institut del Teatre pel seu compromís en l’ensenyament de les arts escèniques, i ha encoratjat els alumnes a tenir una bona actitud davant la vida per tal d’aconseguir fer realitat les seves fites.

Després dels parlaments, ha pujat a l’escenari l’actriu Clara Segura, qui es va graduar fa anys a l’ESAD, i que avui ha tornat a l’Institut per oferir una lliçó magistral a partir de la interpretació d’un fragment de Conillet, versió de la professora de l’ESAD, Marta Galán, i sota la direcció de Marc Martínez. Segura s’ha posat el públic de la sala a la butxaca captivant tothom amb un text divertit però colpidor que mostra els malabarismes d’una mare treballadora al cap del dia i la seva particular visió sobre l’educació del seu fill.

L’acte ha inclòs també la interpretació d’un fragment d’Incógnito, treball de final de carrera dels graduats del CSD, Albert Bassas i Paula Rísquez, amb coreografia de Lali Ayguadé.

La dansa ha tornat a ocupar l’escenari de la mà d’un fragment de Naked Thoughts, coreografia de Rafael Bonachela, que han interpretat estudiants de primer i segon curs del CSD. 

El punt i final l’ha posat un extracte de Whim, coreografia d’Alexander Ekman, i amb música de Nina Simone, que els ballarins i ballarines de la jove companyia de dansa de l’Institut del Teatre, IT Dansa, han brodat sobre l’escenari. 

Finalment, la cloenda de la jornada s’ha traslladat a l’atri de l’edifici on s’ha fet un aperitiu amenitzat amb música en viu a càrrec del col·lectiu d’instrumentistes de l’Institut del Teatre.


Continguts relacionats

  • Clara Segura, a Conillet. Foto: Pau Fabregat
  • El president Marc Castells, amb el vicepresident Martí Pujol, el diputat de Cultura, Oriol Lladó i la directora de l'IT, entre d'altres personalitats a la inauguració del curs acadèmic 2018-19. Foto: Pau Fabregat/Diputació de Barcelona.
  • Whim, amb IT Dansa. Foto: Pau Fabregat/Diputació de Barcelona
  • Fragment de Naked Thoughts, amb alumnes del CSD. Foto: Pau Fabregat/Diputació de Barcelona

SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x