Logo Institut del Teatre

Impartim tallers d’interpretació i escriptura dramàtica a la Universitat Catalana d’Estiu

Comparteix

30.7.2018

Cartell Universitat Catalana d'Estiu 2018

Un any més, l'Institut del Teatre se suma a la programació de la Universitat Catalana d'Estiu (UCE), la qual se celebrarà a Prada, a la Catalunya Nord, del 16 al 23 d’agost. En la que constitueix la cinquantena edició de la UCE, l’Institut del Teatre hi participa amb l’organització d'un taller d'interpretació i un altre d'escriptura dramàtica. Els cursos seran impartits pels professors de l’Escola Superior d’Art Dramàtic (ESAD), Andreu Carandell i Albert Mestres, respectivament. Tots dos tallers es duran a terme del 17 al 22 d’agost, de 15 a 17 h. Les inscripcions estan obertes i es poden formalitzar en línia.

El taller d’interpretació que impartirà Andreu Carandell proposa un recorregut pràctic a través de diferents formes teatrals: el teatre naturalista, el teatre polític i comunitari, el teatre gestual i el teatre-dansa. L’aprenentatge es treballarà a través de jocs, exercicis d’improvisació i dinàmiques individuals i de grup, per mitjà de les quals es donaran a conèixer algunes de les tècniques desenvolupades pels grans mestres del segle XX.

D’altra banda, en el taller «Escriure teatre», l’escriptor, dramaturg i director d’escena, Albert Mestres, explicarà les especificitats del procés d’escriptura teatral, així com recomanacions per fer front a la pàgina en blanc.

Cada any, durant el període estival, la Universitat Catalana d'Estiu ofereix cursos, jornades, així com seminaris d’investigació i múltiples activitats culturals a Prada. L’origen de la UCE va sorgir arran de les diades organitzades l’any 1968 a Prada després del maig del 68. Actualment, és un espai de llibertat i de trobada d’estudiants, professors, professionals, polítics i assistents en general de tots els Països Catalans.


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x