Logo Institut del Teatre

Els projectes guanyadors de les residències brossianes, a La Seca entre el 27 de juny i el 5 d’agost

Comparteix

12.7.2018

Guanyadors residències Abrossa'm

Els dos projectes guanyadors de les residències «Abrossa’m», centrades en l’univers de Joan Brossa i convocades per La Seca Espai Brossa i l’Institut del Teatre, són a punt d’estrenar-se. «Brossat», una creació col·lectiva que se centra en la vida de Joan Brossa, es podrà veure del 27 de juny al 8 de juliol, mentre que «Estrip-tesi», de Roger Torns, i a càrrec de la companyia Produït per H.I.I.I.T, es representarà del 18 de juliol al 5 d’agost. Els dos espectacles, que s’exhibiran a la sala Palau i Fabre de La Seca Espai Brossa, són creacions de graduats de l’Escola Superior d’Art Dramàtic (ESAD) de l’Institut del Teatre.

Els dos espectacles s’han presentat aquest dilluns 25 de juny en un acte a La Seca amb la presència dels artistes, així com de la directora de l’Institut del Teatre, Magda Puyo, i el director artístic de La Seca Espai Brossa, Ferran Madico, entre altres personalitats. Els portaveus de les dues institucions han coincidit a destacar el valor de la seva col·laboració a través de la Càtedra Brossa, iniciativa en què s’emmarquen les residències brossianes. En aquest sentit, la directora de l’Institut del Teatre, Magda Puyo, ha subratllat que les residències donen resposta a alguns objectius importants de l’Institut com el fet de “potenciar la creació dels nous artistes a partir de la formació en la tradició d’avantguarda”, afavorir el coneixement de “referents molt potents” com és el cas de Joan Brossa, i propiciar la inserció laboral dels artistes que surten de l’Institut del Teatre apropant-los a espais professionals petits però amb ambició on “s’està coent el nou teatre”. A més, Jordi Fondevila, responsable de l'àrea d'articulació de projectes de l'Institut del Teatre, ha assenyalat com l'aportació diferencial d’aquestes residències, el fet que no s’han limitat al finançament per a la producció i exhibició dels espectacles, sinó que "han incorporat la variable de l’acompanyament dels creadors durant el procés, afavorint una conversa constructiva i profitosa amb els artistes". 

Per la seva banda, Ferran Madico, director artístic de La Seca Espai Brossa, ha assegurat que els projectes guanyadors de les residències són “dues mirades” molt diferents sobre l’univers brossià “que es complementen”. Alhora, ha remarcat la importància de la línia de treball creada entre La Seca Espai Brossa i l’Institut del Teatre en tant que es fa servir Brossa com “l’espurna per fer explosionar nous llenguatges”.

Dos brosses per descobrir

Protagonitzat per Catalina Florit, Francesca Vadell, Àlvar Triay i Salvador Miralles, tots ells graduats de l’Institut del Teatre, «Brossat» explica la vida íntima de Joan Brossa a partir de quatre poemes visuals instal·lats a Barcelona i d'una posada en escena cronològica.

Pel que fa a «Estrip-tesi», l’espectacle se centra en la història de tres amics que presenten una tesi sobre un poeta, però amb ells es barregen altres personatges i situacions sorprenents com un acte esotèric per invocar l’esperit del poeta o la inauguració d’un parc d’atraccions dedicat a l’autor.


Continguts relacionats

  • Presentació guanyadors residències brossianes
  • Brossat, un dels projectes guanyadors de les residències brossianes
  • Estrip-tesi, projecte guanyador residència brossiana

SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x