Logo Institut del Teatre

El MAE col·labora en l’exposició virtual «Papers de teatre» de la Xarxa d’Arxius Municipals

Comparteix

12.6.2018

Exposició Papers de teatre 2018

El Centre de Documentació i Museu de les Arts Escèniques (MAE) de l’Institut del Teatre ha col·laborat en l’exposició virtual «Papers de teatre», impulsada per la Xarxa d’Arxius Municipals de la Diputació de Barcelona. L’exposició aplega 132 documents procedents de 36 arxius municipals que mostren l’activitat teatral existent en cada localitat durant pràcticament tot el segle XX. A través de programes de mà, cartells, fotografies, documents administratius i comptables, així com plànols de projectes d’escenografia i muntatges, la mostra evidencia la important tradició del teatre amateur català.

La mostra s'estructura amb una presentació de l'Oficina de Patrimoni Cultural i una contextualització del tema realitzada per la directora del MAE, Anna Valls. A més, l’exposició inclou una galeria d'imatges de documents, un mapa de localització i un vídeo.

El MAE, en el Congrés de la Sibmas

D’altra banda, la directora del MAE, Anna Valls, va participar del 5 al 8 de juny al 32è Congrés de la SIBMAS (Société internacionale des bibliothèques et musées des arts de spectacle), el qual va tenir lloc a París. En el marc del congrés, Valls va presentar la comunicació «Vous vous souvenez?” Un ambitieux projet de contribution du grand public pour documenter les arts du spectacle catalans», a través de la qual va explicar el projecte de catalogació social «Te'n recordes?» que es duu a terme al MAE per a la documentació de les imatges d’arxiu sobre arts escèniques. La SIBMAS és la Societat Internacional de Biblioteques i Museus d’Arts de l’espectacle, de la qual el MAE n’és membre.


Continguts relacionats

  • Anna Valls, al Congrés de la SIBMAS 2018
  • Vídeo exposició virtual «Papers de teatre»

SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x