Logo Institut del Teatre

L’Institut del Teatre present a l’Altre Festival, el festival internacional d’arts escèniques i salut mental

Comparteix

6.6.2018

L'Altre Festival 2018

Del 16 al 18 de juny se celebra a Barcelona l’Altre Festival, el festival internacional d’arts escèniques i salut mental. L’Institut del Teatre hi col·labora a través de l’espectacle «La Vida sigue igual» de la companyia de Teatre Cheers i que es podrà veure el 16 de juny a la Fabra i Coats de Barcelona.

«La vida sigue igual» és el resultat del conveni signat el març del 2017 entre l’Institut de Teatre i l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau per a la realització d’una formació en arts escèniques adreçada a persones afectades per malalties mentals, usuàries del Club Social Dr. Pi i Molist, de l’Hospital de Sant Pau.

Durant tot un any, un grup de persones del Club Social Dr. Pi i Molist han rebut formació en teatre a través de la graduada de l’Escola Superior d’Art Dramàtic (ESAD) de l’Institut del Teatre Andrea Madrid. L’obra és una adaptació lliure de «El Somni d´una nit d´estiu» de W. Shakespeare realitzat en format de reality-show. Un programa del cor on els artistes convidats són els mateixos personatges de la comèdia clàssica. Sentiments i històries de les relacions humanes seran l´eix principal d´aquesta adaptació lliure en format televisiu.

El Club Social Dr. Pi i Molist és un servei especialitzat adreçat a persones que, a causa de patir un trastorn mental, tenen dificultats en la seva inclusió social i comunitària. Aquest servei té com a finalitat fomentar el manteniment dels vincles afectius i de relació amb l’entorn, i generar espais que possibilitin l’adquisició d’habilitats i competències personals mitjançant l’ocupació significativa del temps lliure, per promoure un increment de la socialització i, per tant, de l’autonomia personal i la qualitat de vida.

El conveni establert amb l’Institut del Teatre també inclou tallers de formació en dansa, que ha impartit la graduada de l’ESAD Yazmin Olave, i el resultat final es presentarà el 19 de juny a l’Institut del Teatre.

L’Altre Festival és un esdeveniment cultural internacional que es realitza a la ciutat de Barcelona des de l’any 2015. Reunint el món de la Salut Mental i de les Arts Escèniques, busca la difusió, la creació, participació i l’exhibició de les Arts Escèniques en el col·lectiu de persones amb trastorn mental. Però l’ànima de l’Altre Festival va molt més enllà i reposa sobre tres grans pilars. Les Arts Escèniques i la creació de Companyies com a eficaç eina rehabilitadora, normalitzadora i inclusiva de la vida de les persones amb trastorn mental, la potència del Festival com a instrument de lluita contra l’estigma i, també, la fèrtil contribució a la creació i enriquiment de la cultura popular del nostre país.

L’Institut del Teatre de la Diputació de Barcelona, en tant que centre de formació, documentació i recerca, està compromès estèticament i èticament amb projectes escènics vinculats als entorns  socieducatius i terapèutics. A través de l’Observatori de les Arts Escèniques Aplicades (OAEA) promou el teatre i la dansa en els àmbits de la salut, l’educació i la comunitat i vetlla per una visió inclusiva i de proximitat.


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x