Logo Institut del Teatre

Obertes les inscripcions a la Nit dels Museus a l'Institut del Teatre

Comparteix

14.5.2018

La Nit dels Museus 2018

Per sisè any consecutiu, l’Institut del Teatre, de la mà del Centre de Documentació i Museu de les Arts Escèniques (MAE) celebra la Nit dels Museus, que tindrà lloc el dissabte 19 de maig, des de les 7 de la tarda i fins a la 1 h de la matinada. Ens sumem així als més de 80 espais de la província de Barcelona que obren les portes de les seves instal·lacions i organitzen multitud d’activitats gratuïtes en el que constitueix una gran festa del patrimoni cultural.

A l’Institut del Teatre es podrà gaudir d’exposicions, visites guiades, tallers infantils i familiars i actuacions de dansa i teatre a càrrec d’alumnes de l’Escola Superior d’Art Dramàtic (ESAD) i del Conservatori Professional de Dansa (CPD).

Fins a set espais d’exposició

Pel que fa a les exposicions, els visitants podran descobrir fins a vuit espais expositius diferents. D’una banda, es podrà veure l’exposició permanent La Memòria de les Arts Efímeres i la reserva del museu, on s’emmagatzemen fons personals, vestuaris, titelles, textos i altres elements sobre la història de les arts escèniques catalanes, a la qual a més, s'organitzen visites guiades. Les visites guiades a l'exposició i a la reserva seran de 19 a 23 h (places limitades) inscripcions des del 14 al 18 de maig al següent enllaç (els tallers familiars ja estan coberts!)

També es podrà fer un recorregut per la trajectòria professional del dramaturg Benet i Jornet, qui va ser professor de l’Institut del Teatre entre els anys 1974 i 1981, a través de la mostra Josep Maria Benet i Jornet. Descripció d’un paisatge.

Un altre dels espais a visitar durant la Nit dels Museus és la instal·lació Dones a escena!, que presenta una selecció de deu vestits de la col·lecció d’indumentària del MAE de dones artistes com la polifacètica Mary Santpere, la soprano Victòria dels Àngels, les actrius Margarida Xirgu, Lola Membrives, Anna Lizarán i Rosa Novell, les ballarines Tórtola Valéncia, Assumpció Aguadé, Antonia Mercé “La Argentina” i Lydia Azzopardi. La instal·lació escenogràfica serà obra estrella de la nit i alhora teló de fons, ja que alumnes del centre dialogaran amb les peces de museu a partir de micro-coreografies que se succeiran en diferents moments de la nit, amb l'ambientació musical del Col·lectiu d’Instrumentistes de l'Institut del Teatre.

Hi haurà també una mostra fotogràfica centrada en trenta muntatges de Fabià Puiserver, així com l’espai anomenat Racó de la Restauració, on el visitant podrà descobrir el procés de restauració de manuscrits, vestits o altres documents incorporats a les col·leccions del MAE. Durant la Nit dels Museus d’enguany també es podrà veure una mostra del treball realitzat a classe per alumnes d’Escenografia.

A més, durant la nit també es podrà veure la videoinstal·lació Reaclimatación, de Vincent Roumagnac, director i investigador basc-francès, que presenta una primera materialització del seu treball, a meitat de la seva residència d’investigació artística de tres mesos a l’Institut del Teatre. La peça es basa en l’estudi dels marcs d’escenaris florals de teatrins de finals del segle XIX conservats al MAE, combinat amb un enfocament centrat en la performativitat d’allò vegetal en el modernisme català, en general, i en les vistes escenogràfiques d’Adrià Gual, en particular.

Tallers infantils i familiars

A partir del 14 de maig s’obren les inscripcions al web de l’Institut del Teatre per participar en els tres tallers familiars que es faran la Nit dels Museus. Es tracta d’un taller de moviment i percussió adreçat a infants de 5 a 12 anys; un taller de dansa creativa per infants de 4 a 12 anys; i un taller de titelles per a nens i nenes d’entre 3 i 10 anys.

Podeu inscriure-us als tallers en el següent enllaç

Actuacions de l’alumnat

Alumnes de l’Escola Superior d’Art Dramàtic (ESAD) i del Conservatori Professional de Dansa (CPD), així com membres del Col·lectiu d’instrumentistes de l’Institut del Teatre faran diferents actuacions de dansa, teatre i música a la plaça del Atri, al Teatre Ovidi Montllor i a la sala Plató. Les representacions seran a partir de les 20.30 h.

La nit també tindrà el seu toc culinari amb les Tapes Teatrals inspirades en conegudes obres de teatre, les quals se serviran al bar de l'Institut del Teatre.


Col·laboració amb la Fundació Mies van der Rohe

D’altra banda, en el marc de les activitats programades per la Nit dels Museus per la Fundació Mies van der Rohe, alumnes del Conservatori Superior de Dansa (CSD) interpretaran petites peces de dansa en el marc d’un recorregut guiat per diferents zones del pavelló Mies van der Rohe. L’espai haurà estat ambientat per alumnes de l’especialitat d’Escenografia de l’ESAD.


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x