Logo Institut del Teatre

Finalitza la primera fase del «Projecte-Laboratori d’investigació des del flamenc»

Comparteix

22.4.2018

Projecte investigació del flamenc 2018

El «Projecte-Laboratori d’investigació des del flamenc», impulsat des del Conservatori Superior de Dansa (CSD) de l’Institut del Teatre amb l’objectiu de posar en marxa un marc d’investigació teòrica i pràctica en l’àmbit del flamenc des del punt de vista del pensament contemporani, ha arribat al final de la primera fase. El projecte, que es va engegar el mes de desembre passat, ha dut a terme onze sessions de treball i ha comptat amb una quarantena de col·laboradors. Al grup de persones col·laboradores cal sumar-hi una sèrie de personalitats convidades entre els quals hi ha hagut artistes de diferents disciplines artístiques com Roberto Romei, director teatral i professor de l’Institut del Teatre; Samuel Letellier, professor del mètode Feldenkrais o Fernando López Rodríguez, filòsof i bailaor i membre d'equips d'investigació de la Universitat París VIII.

El professor del Conservatori Superior de Dansa (CSD), Juan Carlos Lérida, és al capdavant del projecte, el qual al llarg d’aquests mesos ha aconseguit establir diverses línies d’investigació sobre el flamenc, a partir de les quals s’han concretat interessants reflexions i s’han fet múltiples improvisacions i experimentacions entre els participants. En l’àmbit de la reflexió s’han obert diàlegs al voltant de qüestions com la identitat, el gènere i el territori de l’art del flamenc, així com la influència de les lletres i el text en el flamenc, la connexió del cos a l’hora de ballar, la transmissió d’emocions a través del ball i la percepció que en té el públic, o bé l’ús del flamenc en el marc d’estructures de ball clàssiques, així com la interrelació existent entre el cant, la guitarra i el ball en el flamenc.

El ‘Projecte-Laboratori d’investigació des del flamenc’ continuarà amb diverses activitats durant el 2018. Així, es crearan subgrups de treball per aprofundir en les línies d’investigació definides. També es faran exhibicions i altres activitats com conferències o exposicions obertes al públic, tant a l’Institut del Teatre com en altres espais, per donar a conèixer el treball dut a terme. Alhora es preveu donar suport als projectes socials dels alumnes que integrin els fonaments de la iniciativa. El projecte és obert a la participació de les institucions, col·lectius o particulars que tinguin interès. Les persones interessades en participar poden enviar un correu electrònic a leridabj@institutdelteatre.cat.

Més informació sobre el projecte: https://laboratorioflamencoit.wordpress.com/n/


Continguts relacionats

  • Projecte investigació del flamenc 2018

SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x