Logo Institut del Teatre

Alumnes del Conservatori Superior de Dansa participen al Sismògraf

Comparteix

18.4.2018

Sismògraf 2017

L’Institut del Teatre participa en el Festival de dansa Sismògraf que se celebra a Olot del 19 al 22 d’abril. Aquesta serà la cinquena vegada que els alumnes de l’Institut actuen en el certamen, i ho faran, un any més, en el marc de l’espectacle que es presenta sota el títol «Cinc minuts de dansa» i que preveu l’actuació dels ballarins i ballarines durant cinc minuts de manera itinerant per espais emblemàtics del centre d’Olot.

Els «Cinc minuts de dansa» d’enguany estaran protagonitzats per disset ballarins i ballarines de segon i tercer curs de les especialitats de Pedagogia de la dansa i Coreografia i interpretació del Conservatori Superior de Dansa (CSD). Sota la direcció del coreògraf Joan Català, artista format en escoles de circ i especialitzat en equilibris acrobàtics, els alumnes interpretaran el dissabte 21 d’abril la peça anomenada BALLEStrinca. L'espectacle, que és itinerant, es durà a terme al matí a les 11.30h i a la tarda a les 17.30h des de la plaça del Mercat (matí) i la plaça Pia Almoina (tarda) i finalitzant a la plaça del Teatre. 

El Sismògraf d’Olot, el qual té la voluntat d’apropar la dansa a tots els públics, aplega enguany 28 espectacles. Des del seu naixement l’any 2009 ha anat creixent i actualment és un espai de referència en la dansa a Catalunya. L’Institut del Teatre considera molt important la participació en el festival en tant que suposa una oportunitat excel·lent per als alumnes per posar-se en contacte amb el món professional.

Presència de graduats i professorat

D’altra banda, en el Sismògraf 2018 hi haurà també representació de l’Institut del Teatre a través de la participació de professors i graduats del centre. Així, la professora del CSD, Lipi Hernández, dirigeix l’espectacle Mol·leculari, el qual s’estrenarà el 20 d’abril, a les 19 h, a la plaça dels Braus. En aquest mateix espectacle hi participen com a ballarins, els també professors de l’Institut del Teatre, Juan Carlos Lérida i Janet Novas; així com les graduades del CSD, Laila Tafur i Raquel Klein.

També es podrà veure el 19 d’abril, a les 19 h, a l’Hotel Riu Fluvià, com a peça inaugural del Sismògraf, la coreografia Opening Vulcanus, de la graduada del CSD, Eulàlia Bergadà, qui va ser guardonada amb el Premi de Dansa de l’Institut del Teatre 2016.

El graduat del CSD, Javier Guerrero, també estarà present al Sismògraf 2018 de la mà del seu Business World, coreografia que es podrà veure el 22 d’abril, a les 12 h, al Parc Nou. La peça serà interpretada per Maria Maestre i Javier Ara, tots dos ballarins graduats a IT Dansa, la jove companyia de dansa de l’Institut del Teatre.

A més, les alumnes del CSD, Alma Steiner i Marina Miguel interpretaran la coreografia Give me protein, de Kernel Dance Theatre, en la qual també participa com a assessor dramatúrgic el professor de l’Institut del Teatre, Roberto Fratini. La peça es representarà el 21 d’abril, a les 18 h, a la plaça Campdenmàs.


Continguts relacionats

  • Cartell Sismògraf 2018

SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x