Logo Institut del Teatre

Commemorem el Dia Mundial del Teatre amb Alberto San Juan

Comparteix

27.3.2018

Dia Mundial del Teatre amb Alberto San Juan

El dramaturg, actor, director de Teatro de Barrio i activista cultural, Alberto San Juan, ha llegit aquest dijous 22 de març, al vestíbul de l’Institut del Teatre el missatge amb motiu del Dia Mundial del Teatre. Amb aquesta lectura, un any més, des de l’Institut del Teatre ens sumem a la multitud d’institucions, sales d’exhibició i professionals del sector a nivell internacional que commemoren el Dia Mundial del Teatre, esdeveniment que se celebra anualment el 27 de març, i que aquest any, donat que és un dia festiu en el calendari acadèmic, hem avançat lleugerament per celebrar-lo conjuntament amb els alumnes i professorat de totes les escoles del centre, i en especial, amb els de l'Escola Superior d'Art Dramàtic (ESAD).

El missatge que ha llegit Alberto San Juan ha estat escrit per Simon McBurney, del Regne Unit, actor, escriptor, director d'escena i cofundador del Théâtre de Complicité. Cada any, l'International Theatre Institute (ITI) convida una figura important del món de les arts escèniques a escriure un missatge amb motiu del Dia Mundial del Teatre en què comparteixi les seves reflexions sobre el teatre i la cultura de la pau. Enguany, però, amb motiu del 70è aniversari de l’ITI, aquesta organització ha seleccionat cinc autors que han elaborat cinc missatges diferents, un per a cada una de les cinc regions de la UNESCO: Àfrica, Amèrica, Països Àrabs, Àsia Pacífic i Europa. Podeu consultar els cinc missatges internacionals al web de l'Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC).

Després de la lectura del missatge, Alberto San Juan ha fet una xerrada a l’Institut del Teatre en el marc del cicle de xerrades que organitza l'Observatori de les Arts Escèniques Aplicades (OAEA), per explicar el projecte de teatre comunitari que dirigeix, el Teatro del Barrio. 

Podeu veure el vídeo de la lectura del manifest en aquest enllaç


Continguts relacionats

  • Dia Mundial del Teatre amb Alberto San Juan
  • Dia Mundial del Teatre amb Alberto San Juan
  • Alberto San Juan xerrada Teatro de barrio
  • Alberto San Juan xerrada Teatro de barrio
  • Lectura del Missatge del Dia Mundial del Teatre 2018

SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
i.teatre@institutdelteatre.cat

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
it.terrassa@institutdelteatre.cat

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
it.vic@institutdelteatre.cat

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
mae.it@institutdelteatre.cat

 

Carregant...
x