Logo Institut del Teatre

Inauguració de l’exposició «Josep M. Benet i Jornet. Descripció d’un paisatge»

Comparteix

12.2.2018

Muntatge cartells obres Benet i Jornet

El proper dilluns 19 de febrer, a les 19 h, inaugurem el nou espai expositiu del vestíbul de l’Institut del Teatre, dedicat al dramaturg Josep M. Benet i Jornet, figura clau de la dramatúrgia catalana contemporània. Amb aquesta exposició, l’Institut del Teatre vol retre homenatge al Papitu, nom amb que l’autor és conegut en la intimitat, autor d’una cinquantena de textos teatrals i guionista d’emblemàtiques sèries de televisió, qui també va exercir com a professor a l’Institut del Teatre entre els anys 1974 i 1981. L’acte, obert al públic, serà un sentit homenatge a l’autor, que de fa uns anys pateix Alzheimer.

Durant l’acte inaugural hi intervindran la directora general de l’Institut del Teatre, Magda Puyo; el diputat delegat de Cultura de la Diputació de Barcelona, Juanjo Puigcorbé; la filla del dramaturg, Carlota Benet Cros, i el comissari de l’exposició, Enric Gallén.

Un viatge il·lustrat

L’exposició, una producció del Centre de Documentació i Museu de les Arts Escèniques (MAE), proposa fer un viatge per la trajectòria professional de Benet i Jornet a través de fotografies, cartells, escenografies i figurins.

En concret, la mostra s’ha estructurat en dues parts. A la primera, Benet i Jornet en l’escena catalana, es revisa l’obra teatral de l’autor en terres catalanes, començant per l’estrena d’Una vella, coneguda olor (1964) fins a l’estrena de Com dir-ho? (2013), i fent esment també a les reposicions de La desaparició de Wendy i L’habitació del nen, el 2016. La segona part de l’exposició, Benet i Jornet calidoscòpic, se centra en la contribució del dramaturg en l’àmbit del teatre infantil i juvenil, la televisió i el cinema.

En el marc de la mostra també es podrà veure un muntatge audiovisual amb fragments de les seves pel·lícules i sèries, i la reproducció del passadís de la casa familiar (on l’autor tenia exposada una col·lecció de cartells de les seves obres).

Per cloure l’acte es farà la lectura dramatitzada d’un fragment de la peça Desig (Josep M. Benet i Jornet, 1989), interpretada per Àurea Márquez i Xavier Ripoll,  dirigida per Jordi Prat i Coll, i produïda per la Sala Beckett durant aquest mes de febrer.


Continguts relacionats

  • Títol exposició Benet i Jornet
  • Passadís casa Benet i Jornet

SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x