Logo Institut del Teatre

L’Institut del Teatre porta la dansa a la presó de dones de Wad Ras

Comparteix

6.2.2018

Projecte de dansa a la presó Wad Ras, realitzat el curs 2018-2019 per estudiants del Conservatori Superior de Dansa

Un grup d’alumnes de 3r curs de l’especialitat de Pedagogia de la Dansa del Conservatori Superior de Dansa (CSD) han tingut l’oportunitat de dur a terme un projecte d’aprenentatge i servei al Centre Penitenciari de Dones de Barcelona, conegut com a presó de Wad Ras. En concret, els alumnes van estar durant cinc dies, del 29 de gener al 2 de febrer, treballant dues hores diàries a les instal·lacions de la presó amb una trentena de dones internes. Durant les sessions van desenvolupar dues peces coreogràfiques basades en la pel·lícula Flashdance, a través de les quals van treballar l’exploració de moviments i les emocions, així com l’empoderament femení a partir del caràcter de la protagonista de la història, tot fent corejar a les participants la frase «Todas somos Álex».

La iniciativa es va cloure el divendres 2 de febrer amb la representació de les coreografies a càrrec de 17 de les dones participants en el projecte a la sala d’actes de la presó, i davant d’una seixantena de persones com a públic. A més, després de la funció, es va organitzar una taula rodona de debat sobre l’experiència en què van participar els alumnes de l’institut del Teatre, així com les dones internes i personal de la presó. En aquest intercanvi d’opinions es va evidenciar la necessitat urgent d’incorporar la dansa a la vida de qualsevol persona, en tant que una activitat beneficiosa en molts aspectes.

Aquesta és la primera vegada que l’Institut del Teatre i el Centre Penitenciari de Dones de Barcelona col·laboren en aquest projecte d’apropament a la dansa, el qual ha permès incrementar la confiança, promoure la unitat i impulsar l’expressivitat de les internes. El projecte s’ha impulsat en el marc de l’assignatura «Desenvolupament curricular» impartida pel professor Enric M. Sebastiani Obrador, amb el suport de la cap de l’Especialitat de Pedagogia de la Dansa, Anna Roblas, i de la professora Montserrat Lloret. Els alumnes que han participat en el projecte són Georgina Blanch, Aran Casadevall, Carmen del Pino, Sara Hernández, Mar Juárez, Mar Ollé, Raquel Romero, Aina Torné i Bruno Ramírez, els quals van dissenyar i elaborar de forma conjunta l’estratègia d’intervenció a la presó.


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x