Logo Institut del Teatre

Alumnes de l’Institut ballaran en la gala inaugural de la Quinzena metropolitana de dansa

Comparteix

19.2.2018

Minus 16_Autor: Ros Ribas

Alumnes del Conservatori Professional de Dansa, del Conservatori Superior de Dansa i d’IT Dansa, la jove companyia de dansa de l’Institut del Teatre, ballaran en l’acte d’inauguració de la Quinzena metropolitana de dansa que tindrà lloc de l’1al 18 de març a Barcelona i a cinc municipis més metropolitans. En concret, l’actuació de l’Institut del Teatre serà l’1 de març, a les 20 h, al Teatre Joventut de L’Hospitalet. Segons el director del Conservatori Superior de Dansa de l’Institut del Teatre, Jordi Fàbrega, la proposta inclou sis peces de diferents estils que constitueixen “un espectacle fort i energètic, el qual representa l’alegria i les ganes dels alumnes de l’Institut”. Entre les coreografies que els alumnes ballaran hi ha fragments de Wad Ras (fusió), Zelenstova (dansa contemporània), Walking to the Barroc (dansa clàssica), Lua (fusió flamenc contemporani), Business world (dansa contemporània) i Minus 16 (dansa contemporània, a càrrec d’IT Dansa).

Més d’un centenar d’espectacles

Aquesta serà la primera edició de la Quinzena metropolitana de dansa, un esdeveniment que neix amb la voluntat de tenir continuïtat, i que inclourà més d’un centenar d’espectacles relacionats amb la dansa i el moviment. Les funcions es podran veure en diferents teatres i sales metropolitans, però també al carrer, al metro i en espais públics. L’oferta inclou peces de diferents estils amb l’objectiu d’adreçar-se al màxim número d’espectadors. En aquest sentit, hi ha programades tant peces de gran qualitat amb artistes de renom com propostes de ballarins emergents, així com espectacles familiars per engrescar els més petits. Tot amb l’objectiu d’esdevenir un festival que faci guanyar públic a la dansa i que reforci el paper de l’àrea metropolitana com espai cultural.

La Quinzena és una iniciativa conjunta dels ajuntaments de Badalona, Barcelona, Cornellà de Llobregat, Esplugues de Llobregat, L’Hospitalet de Llobregat i Santa Coloma de Gramenet. Entre els molts espais on es faran les funcions hi ha el Mercat de les Flors, La Caldera, la Sala Hiroshima, La Seca-Espai Brossa, el SAT o la Sala Apolo de Barcelona, així com el Teatre Zorrilla de Badalona, el Teatre Joventut de L’Hospitalet, el Teatre Sagarra de Santa Coloma o la Sala Teatre Ramon Romagosa de Cornellà. El preu de les funcions s'ha ajustat per afavorir l'assistència del públic, i alhora s'han programat diverses activitats gratuïtes.

Presència d’exalumnes

Al marge de l’actuació de l’Institut del Teatre en la funció inaugural, en el programa destaca la presència de diversos graduats que participen en alguns dels espectacles previstos. És el cas de Raquel Klein i Marina Fullana, graduades en Coreografia pel Conservatori Superior de Dansa; Lipi Hernández, graduada en Pedagogia de la Dansa o Jesús Benzal, graduat d’IT Dansa. També participaran en diferents espectacles els graduats de l'Escola Superior d'Art Dramàtic (ESAD), Mariona Naudin, Marc Rosich i Jordi Oriol.


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x