Logo Institut del Teatre

Graduats de l’Institut del Teatre, finalistes del Premi BBVA de Teatre 2018

Comparteix

15.12.2017

Finalistes Premi BBVA 2018

Aquesta setmana s’han donat a conèixer les 6 obres finalistes del Premi BBVA de Teatre, valorat en 20.000 €. Enguany els finalistes són “Barbes de balena”, de Els Pirates Teatre; “Wohnwagen”, del Col·lectiu VVAA; “Not a moment too soon”, de Thorus Arts; “Alpenstock”,  de la companyia Obskené; “Amanda T”, de la companyia Àlex Mañas i En Cursiva i “#Lifespoiler”, de Flyhard.  

La majoria de les obres premiades compten amb la presència de diversos graduats de l’Institut del Teatre. Per exemple, les companyies Pirates Teatre i Obskené son companyies formades per graduats, fins i tot sorgides del treball a les aules de l’Institut. En la part d’escenografia, són graduats  Maria Albadalejo (Pirates Teatre) i Marc Salicrú (Col·lectiu VVAA).

El jurat del Premi BBVA de Teatre 2018 ha valorat “la varietat i originalitat de les més de 80 propostes presentades”, provinents de companyies d’arreu de Catalunya. Finalment, el jurat s’ha decidit per aquestes sis obres per “la seva qualitat i perquè representen temàtiques molt diverses i originals”.

Les 6 obres finalistes iniciaran al mes d’abril una gira pels teatres de Valls, Torroella de Montgrí, Calldetenes, Tàrrega, Martorell i Manlleu.

L’espectacle guanyador es farà públic al 14 de maig, en la gala final que tindrà lloc a L’Atlàntida de Vic. El Premi consisteix en una gira per Catalunya, valorada en 20.000€, en sis representacions a diverses sales del territori, incloent-hi la participació al Festival Temporada Alta 2018.

En l’edició de l’any passat, l’espectacle guanyador va ser “ L’empestat”, de la companyia Indi Gest, obra de Jordi Oriol, graduat de direcció i dramatúrgia de l’Institut del Teatre, i dirigida per Xavier Albertí. Els dies 1, 2 i 3 de desembre s’ha pogut veure al Teatre de l’Aurora d’Igualada; el 6 s’ha vist en el marc del Festival Temporada Alta i al llarg del 2018 es representarà a L’Atlàntida de Vic i a altres espais.

El Premi BBVA de Teatre 2018 està convocat per la Fundació Antigues Caixes Catalanes (FACC), amb el suport de BBVA CX. Compte amb la col·laboració de l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya (AAPC) i de la Fundació Antiga Caixa Manlleu. El guardó té per objectiu donar suport a la creació teatral i incentivar l’ofici teatral. La 18a edició d’aquest certamen continua amb la voluntat de donar una dimensió de país al guardó, portant els  espectacles finalistes i el guanyador a diversos escenaris de tot Catalunya.


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x