Logo Institut del Teatre

El Col·lectiu Mos Maiorum guanya el Premi Adrià Gual 2017

Comparteix

19.10.2017

Mos Maiorum

La companyia Mos Mairoum, formada pels graduats de l’Escola Superior d’Art Dramàtic (ESAD) Ireneu Tranis, Mariona Naudin, Alba Valldaura Pascual, Clàudia Vilà, Adriana Parra i  Marc Villanueva Mir han guanyat el Premi Adrià Gual 2017 amb el projecte “Gentry”, un espectacle de teatre documental sobre el fenomen de la gentrificació.

El Premi Adrià Gual de l’Institut del Teatre neix l’any 2012 amb l’objectiu de donar suport i impulsar la producció i exhibició d'un muntatge d'arts escèniques (teatre i dansa) a partir de projectes d'escenificació que combinin professionalitat, qualitat i creativitat.

Pot optar al premi qualsevol col·lectiu de professionals de les arts escèniques sempre i quan tingui personalitat jurídica pròpia i tingui com a mínim tres graduats de les escoles superiors de l’Institut del Teatre. Els projectes que es presenten han de ser inèdits i no tenir caràcter acadèmic.

El projecte guanyador rep 30.213,20€ i el Festival Grec de Barcelona es compromet a incloure’l dins la programació del festival de l’any següent, sempre i quan s'adigui a les línies artístiques i criteris del Grec Festival de Barcelona

El col·lectiu Mos Maiorum, es caracteritza per utilitzar la tècnica teatral Verbatim, caracteritzada per crear una dramatúrgia a través d’entrevistes i gravacions sonores que els intèrprets reprodueixen el més fidelment possible amb totes les pauses, accents, imperfeccions i matisos, creant un efecte de veracitat que difumina a l’actor i transporta els testimonis de les gravacions, directament a escena.

En aquest sentit, el primer muntatge de la companyia va ser Mos Maiorum (el costum dels avantpassats) que es va poder veure al Festival TNT de Terrassa i a l’Antic Teatre de Barcelona entre altres teatres.

Altres companyies que han guanyat el Premi Adrià Gual són la Companyia Ignífuga, Obskené o la Calórica, entre altres.  


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x