Logo Institut del Teatre

Presentació del Festival Internacional de Teatre Integratiu (FITI)

Comparteix

18.10.2017

Cartell fiti

L’Institut del Teatre ha acollit la presentació de la desena edició del Festival Internacional de Teatre Integratiu 2017 (FITI) de la ciutat de Santa Coloma de Gramenet. 

Aquest esdeveniment és el més antic dels festivals de teatre integradors de Catalunya i té per objectiu la plena inclusió de les persones amb diversitat funcional al món de la cultura i la creativitat. 

De caràcter bianual, el Festival Internacional de Teatre Integratiu va néixer l’any 1998 fruit del treball conjunt de la Companyia Alquimistes Teatre dirigits pel col·lectiu Els 4 Vents. 

A la roda de premsa han intervingut la directora general de l’Institut del Teatre, Magda Puyo, la regidora de cultura de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, Petra Jiménez, i una de les directores de la Companyia Alquimistes Teatre, Francia Gajardo Pineda. 

La directora Magda Puyo ha donat la benvinguda als assistents i ha destacat el compromís de l’Institut del Teatre per les arts escèniques inclusives, que es plasma a través de l’Observatori d’Arts Escèniques Aplicades on es duen a terme activitats i projectes com el Fòrum de les Arts Escèniques Aplicades. També ha donat el seu reconeixement al FITI per la tasca pionera i constant en les arts escèniques inclusives i ha puntualitzat la importància del món local en el desenvolupament d’aquests projectes com a agent de proximitat. 

La regidora de cultura de Santa Coloma de Gramenet, Petra Jiménez ha manifestat la voluntat que el FITI pugui esdevenir un festival de caire internacional amb la presència de companyies de fora de Catalunya i també que aquest tipus d’espectacles puguin incloure’s dins la programació anual dels teatres. En aquest sentit ha remarcat el rol del teatre com a eina per trencar barreres i estigmes de la societat. 

Finalment la directora del Festival, Francia Gajardo ha presentat el programa d’espectacles i ha convidat al públic a assistir al FITI i a posar-se a la pell de l’altre, tal com reclama el lema del festival. La desena edició es durà a terme del 9 al 12 de novembre i el 3 de desembre al Teatre Sagarra amb el lema Posa/t a les meves sabates i vine al Teatre! 

Dels espectacles programats, el 3 de desembre a les 19h, coincidint amb el Dia Mundial de les Persones amb Discapacitat, es podrà veure “Cristian”, de la companyia  T de Tullido, de l'alumne de direcció de l'ESAD Kike Palau i els alumnes i graduats Cris Ortega, Martina Vilarasau, Anna Tamayo, Joan Roca-Cusachs i, com a protagonista, Cristian Génova, treballador de l'Institut del Teatre. 

El Festival es completa amb documentals, cinefòrum, exposicions i taules rodones.


Continguts relacionats

  • Magda Puyo, Petra Jiménez i Francia Gajardo
  • roda de premsa FITI

SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x