Logo Institut del Teatre

Ballem amb el projecte Re:Rosas

Comparteix

2.10.2017

Rosas dasnt Rosas

El Mercat de les Flors ha programat del 5 al 8 d’octubre l’espectacle Rosas danst Rosas de la cia Rosas, una coreografia d’Anne Teresa De Keersmaeker que es va crear ara fa 30 anys, el 1983, i ha esdevingut una referencia internacional de la dansa postmoderna. 

Fa uns anys la cantant Beyoncé va inspirar-se en aquesta coreografia per crear el video “Countdown”. Això va portar a Anne Teresa De Keersmaeker a crear el projecte RE:Rosas, on convida a ballarins de tot el món a aprendre una frase de la coreografia, gravar el resultat i compartir-lo a la web del projecte. 

Aprofitant la visita de la companyia al Mercat de les Flors, 150 estudiants de 4 instituts de secundària i batxillerat de Barcelona ballen a l'atri aquest fragment per poder formar part del projecte.  

Els instituts participants són l’Institut Domènech i Montaner, l’Institut Doctor Puigvert, l’Institut Emperador Carles i l’Institut Narcís Monturiol. La ballarina i formadora de la companyia Rosas Fumiyo Ikeda i 4 professionals/formadors de dansa contactats pel Mercat de les Flors han estat els encarregats d’ensenyar aquesta peça als estudiants, juntament amb 4 alumnes del Conservatori Superior de Dansa (CSD) de l’Institut del Teatre de l'especialitat de Pedagogia de la dansa, que han donat suport i assistència a aquests formadors. També han participat ballant alumnes de l’Escola d’Ensenyament Secundari Artístic/ Conservatori Professional de Dansa (EESA/CPD) de l’Institut del Teatre de les tres especialitats: dansa clàssica, contemporània i espanyola

El resultat final s'havia de mostrar el dimarts 3 d’octubre entre les 11 i les 12 del matí a la Plaça Margarita Xirgu i Atri, però a rel de la convocatòria de vaga general, els participants han decidit enregistrar l'assaig general, el dilluns 2 d'octubre, i posposen l'actuació al Dia Internacional de la Dansa, DID'18. 


Continguts relacionats

  • Cadira buida
  • Pla general
  • Generica amb public
  • Grup negre detall
  • Grup blau enrere

SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x