Logo Institut del Teatre

Vaga indefinida dels alumnes dels estudis superiors en defensa de la llibertat d’expressió

Comparteix

26.9.2017

Vaga indefinida dels estudiants

L’Assemblea d’Estudiants de l’Institut del Teatre ha convocat des d’aquest dimarts, 26 de setembre, una vaga indefinida al centre en defensa de la llibertat d’expressió. Els alumnes del Conservatori Superior de Dansa i de l’Escola d’Art Dramàtic han celebrat durant el matí una assemblea a l’atri, i posteriorment s’ha fet la lectura d’un manifest. 

El manifest és la resposta dels estudiants “a la repressió sistemàtica i continuada de l’Estat espanyol” per tal de sumar-se a les diferents “reivindicacions i mobilitzacions socials multitudinàries a favor de l’autodeterminació dels pobles”, amparant-se en la construcció d’una societat “més justa i igualitària”. En concret, en el comunicat fet públic pels alumnes, es condemna el no reconeixement del dret a decidir, la criminalització del referèndum de l’1 d’octubre, la presència massiva de cossos policials als carrers com a mesura coercitiva, així com la persecució a la llibertat d’expressió. Amb tot, els estudiants han convocat la vaga indefinida al centre assegurant que “es deuen al públic i a la sobirania popular”. 

A l’acte ha intervingut també Frank Capdet, representant d’El Teatre amb el Referèndum, qui s’ha mostrat orgullós de veure “la sang dels estudiants i de la gent del teatre, al carrer”. Capdet també ha subratllat estar reivindicant “el fet de poder anar a votar, un fet elemental de l’exercici democràtic”, i ha conclòs que “la paraula la té el públic/poble”. 

També ha fet una breu intervenció en l’acte un representant d’Universitats per la República, qui ha informat els alumnes sobre les accions impulsades per aquesta plataforma estudiantil durant els propers dies. 

Ha tancat els parlaments la directora de l’Institut del Teatre, Magda Puyo, qui ha confirmat a l’alumnat que les instal·lacions de l’Institut són col·legi electoral i que el centre estarà obert l’1 d’octubre fins a les 9 de la nit. Paral·lelament Puyo ha mostrat als estudiants la notificació que ha rebut del Govern central advertint-la de la responsabilitat jurídica que recaurà sobre la seva persona en cas que l’edifici de l’Institut del Teatre aculli el referèndum. En concret, l’advertència de l’Estat especifica que la directora tindria responsabilitats penals per prevaricació, desobediència i malversació de fons públic. 

L’Assemblea d’Estudiants de l’Institut del Teatre té previst realitzar activitats diverses durant els dies de vaga, com ara tallers, performances, lectures de poemes, etc.


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x