Logo Institut del Teatre

Inscripcions obertes al III Fòrum d’Arts Escèniques Aplicades de l’Institut del Teatre

Comparteix

9.10.2017

III Fòrum Arts Escèniques Aplicades

L’educació, eix de la tercera edició del fòrum, que es durà a terme el 17 i 18 de novembre.

El 17 i 18 de novembre l’Institut del Teatre acull el III Fòrum d’arts escèniques aplicades. En aquesta edició, l’eix principal serà l’educació, entenent-la no exclusivament com una activitat a l’aula sinó com un procés molt més ampli, que té lloc al llarg de la vida i en entorns molt diversos. 

Durant dos dies s’incidirà en aspectes com l’aprenentatge des de la pràctica, el coneixement de pràctiques escèniques aplicades a educació o els elements per a l’avaluació de projectes d’arts escèniques aplicades. 

El Fòrum s’obrirà amb la ponència de Maria Acaso, sòcia fundadora de Pedagogías Invisibles, un col·lectiu d’educació disruptiva que desenvolupa projectes on es fusiona el  fet pedagògic amb l’artístic. Fent un contrapunt a aquesta ponència més global, hi trobarem Jordi Forcadas, director artístic del Forn de teatre Pa’tothom que parlarà de la seva llarga experiència en l’educació amb joves. 

Per tal d’incidir en l’aprenentatge des de la pràctica, el III Fòrum de les Arts Escèniques Aplicades comptarà amb quatre tallers dirigits per Didier Ruiz, Wilfried Van Poppel, Santi Serratosa i Andreu Martínez. Xavier Úcar, Catedràtic de Pedagogia Social de la UAB, serà l’expert que incidirà en l’avaluació dels projectes. 

Podeu consultar el programa provisional i tota la informació al web del Fòrum: http://forum.institutdelteatre.cat/ 

Les inscripcions al fòrum, organitzat per l’Observatori de les Arts Escèniques Aplicades de l’Institut del Teatre, estan obertes des del 22 de setembre al 18 d’octubre. 

La imatge del III Fòrum

Germán Sánchez és l’autor de l’obra que s’utilitza com a imatge del III Fòrum. Ell és membre de l’Associació SUSOESPAI, una entitat sense afany de lucre que és un centre de creació artística permanent que afavoreix la inclusió a la vida cultural i social de les persones que conviuen amb un trastorn mental. La imatge, segons el seu autor, és una experimentació lliure, la qual il·lustra a la perfecció un dels objectius del Fòrum, que és aprendre tot experimentant.

Aquesta és la segona vegada que l’Observatori de les Arts Escèniques Aplicades de l’Institut del Teatre i SUSOESPAI col·laboren plegats en el Fòrum. De fet, en l’edició del 2015, el dibuix d’una persona de l’entitat va ser també la imatge de l’esdeveniment. 


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x