Logo Institut del Teatre

4a edició del Premi de Dansa de l’Institut del Teatre 2018

Comparteix

6.9.2018

Premi de Dansa de l'Institut del Teatre 2018

L'Institut del Teatre convoca la quarta edició del Premi de Dansa, un guardó que té com a principal objectiu ajudar als coreògrafs i als ballarins a produir un espectacle coreogràfic, donar-los a conèixer i situar-los en el mercat oferint-los un espai d’exhibició. 

Pot optar al premi qualsevol col·lectiu de professionals de la dansa que estigui integrat com a mínim per tres graduats del Conservatori Professional de Dansa, del Conservatori Superior de Dansa o que hagin finalitzat els dos anys d'estudis amb la Jove Companyia IT Dansa de l'Institut del Teatre. També es valorarà la participació d'altres graduats de l'Institut del Teatre. Com a novetat d’aquesta edició, no hi ha un límit d’edat per a participar, és a dir, que s’ha suprimit el requisit de que tots els integrants del col·lectiu tinguin menys de 35 anys. 

El procés de selecció del premi té una fase inicial on es trien un màxim de quatre propostes coreogràfiques, que reben un ajut econòmic per realitzar una coreografia reduïda, d’aproximadament 15 minuts.

Les coreografies finalistes es presentaran en una gala al Mercat de les Flors el primer cap de desembre i després de la gala un jurat proclamarà la coreografia guanyadora del Premi de Dansa de l’Institut del Teatre 2018. La coreografia guardonada rebrà la dotació econòmica i ajut per desenvolupar la proposta en una producció d’un mínim de 50 minuts, que s’estrenarà al Festival de Barcelona Grec 2019.

El període de presentació de sol·licituds pel Premi de Dansa de l'Institut del Teatre 2018 és del 3 al 14 de setembre de 2018.

En la primera edició del premi la guanyadora va ser Eulàlia Bergadà amb Gold Dust Rush. La guanyadora de la segona edició va ser Ariadna Montfort amb Moaré, mentre que l’any passat, els guanyadors van ser Jesús Benzal i Ole Tangen amb la peça Handle with care que es podrà veure durant el Grec Festival Barcelona 2018 del 26 al 28 de juliol a la Sala Hiroshima

El Premi de Dansa de l'Institut del Teatre és possible gràcies a la col·laboració del Grec Festival Barcelona,  Mercat de les FlorsCentre Cultural de TerrassaGraner, Teatre Auditori de Sant CugatSAT Espai DansatLa Caldera Les Corts i l'Associació de Professional de la Dansa de Catalunya APdC i L'Estruch

Podeu trobar les bases del premi en aquest enllaç.

*Bases pendents d'aprovació per l'òrgan competent 


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x