Logo Institut del Teatre

Magda Puyo demana a l’alumnat de l’Institut del Teatre que s’emmiralli en l’esperit crític i la "bogeria" de Dario Fo

Comparteix

24.10.2016

Partitutra d'accions

La directora general de l’Institut del Teatre, Magda Puyo, ha inaugurat avui el curs 2016-17 apel·lant a la memòria del recentment desaparegut mestre Dario Fo i especialment al seu «compromís amb la realitat», caracteritzat per tenir «el desig com a motor, el qüestionament com a font de saber, l’art com a mitjà i no com a finalitat, i la bogeria com a necessitat».

Puyo s’ha adreçat a tota la comunitat de l’Institut del Teatre per explicar els nous projectes que el seu equip vol tirar endavant ja des d’aquest curs, com són «l’ordenació i modificació dels estudis, la posada en marxa del batxillerat de dansa, l’adscripció a la universitat, el desenvolupament dels estudis professionals de l’ESTAE o la creació de l’escola de màsters i postgraus», per citar-ne alguns.

La directora general ha reiterat el «compromís de l’Institut del Teatre amb per millorar el nivell artístic i cultural del país», un compromís que ha demanat també a tot l’alumnat.

El diputat de Cultura i vicepresident de la junta de govern de l’Institut del Teatre, Juanjo Puigcorbé, també ha expressat el compromís de la Diputació de Barcelona amb aquesta institució, alhora que ha fet una reflexió sobre la «necessitat d’una nova revolució artística i cultural com la que, fa 40 anys, va donar el Teatre Lliure o el Festival Grec». Puigcorbé ha qualificar les arts i la cultura com un àmbit «de nova centralitat, la quarta pota de l’estat del benestar», perquè «ens ajuden a créixer com a persones».

Una inauguració amb un nou format

Com a novetat, la inauguració d’aquest curs 2016-17 no ha consistit en la tradicional “lliçó”, sinó que ha buscat oferir activitats diverses realitzades amb la implicació de tota la comunitat de l’Institut del Teatre.

Així, a més de la presentació de l’exposició “L’aventura nord-americana de Maria Rosa de Guimerà” i del passi del film mut basat en aquesta obra i musicat pel col·lectiu d’instrumentistes, per l’escenari del Teatre Ovidi Montllor han passat, el ballarí, coreògraf i professor del Conservatori Superior de Dansa (CSD) Juan Carlos Lérida, que ha interpretat un fragment de Bailografia. Seguidament, l’actriu i graduada de l’Escola Superior d’Art Dramàtic (ESAD), Rosa Cadafalch, ha llegit textos de Montserrat Roig en commemoració del 25è aniversari de la seva mort. Per cloure l’acte, la proposta Partitura d’accions, a càrrec de l’alumnat i professorat de l’ESAD i el CSD, creada pels alumnes de 3r de Coreografia, Paula Rizquez, Zaida Fernández, Irene González, Ana Barroso, Andrea Jiménez, Alma Steiner i Albert Bassa, ha aconseguit fer participar i ballar tot el públic assistent.


Continguts relacionats

  • Puyo i Puigcorbé, adreçant-se a la comunitat de l'Institut del Teatre
  • Puyo i Puigcorbé, adreçant-se a la comunitat de l'Institut del Teatre
  • Juan Carlos Lérida
  • Rosa Cadafalch
  • Partitura d'accions

SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x