Logo Institut del Teatre

El MAE posa a prova la nostra memòria en arts escèniques amb una marató participativa

Comparteix

7.7.2016

Magda Puyo i Juanjo Puigcorbé, identificant fotos

Un joc? Un repte de memòria? Un reconeixement a la història de les arts escèniques catalanes? Tot això és la marató "Te'n recordes?" que, a partir d'avui, convida la ciutadania a identificar fotografies i altres materials del fons del Centre de Documentació del Museu de les Arts Escèniques (MAE) de l'Institut del Teatre.

El diputat de Cultura de la Diputació de Barcelona, Juanjo Puigcorbé, i la directora general de l'Institut del Teatre (IT), Magda Puyo, que han fet aquest migdia la presentació del projecte acompanyats de la directora del MAE, Anna Valls, no han deixat passar l'oportunitat de participar al joc d'identificació, que durant tot el dia, té lloc a la biblioteca de l'IT. Al seu costat, diverses personalitats del sector (com Àlex Casanovas, Joan Castells, Imma Colomer, Feliu Formosa, Enric Gallén o Pau Monterde, entre molts altres) han entomat el repte de rescatar de l'oblit més d'un segle d'arts escèniques.

A la presentació, Magda Puyo ha recordat la història del MAE i l'ha emmarcat en el context de l'Institut del Teatre, on «tants serveis públics conviuen en una sola institució de nivell nacional i internacional». Alhora, ha remarcat «l'esforç de modernització del MAE i el gran repte de difondre el seu contingut al territori, amb exposicions itinerants, i a través de la xarxa, amb el web Escena Digital», tot plegat per «ensenyar-lo a la ciutadania i provocar activitat i cultura».

«No pot ser que no tinguem un museu de les arts escèniques de Catalunya», ha declarat Puyo, demanda que ha trobat resposta en el diputat de Cultura, que no només ha reconegut «la gran tasca del MAE» sinó que s'ha compromès a «buscar-li una ubicació adequada durant aquest mandat». Per a Puigcorbé «la cultura és la quarta pota de l'estat del benestar» i ha afirmat que «tots els moviments socials comencen amb un moviment cultural».

Una marató que no acaba

Tot i que la marató, físicament, només té lloc durant el dia d'avui, la possibilitat d'identificació d'imatges (prioritàriament degut al seu volum) i altres materials queda obert a través del web Escena Digital.

D'altra banda, s'han programat per a la tardor més sessions més de catalogació presencial en diverses biblioteques de Barcelona i altres maratons com la d'avui es repetiran anualment a la biblioteca del MAE.

Trobareu més informació del projecte i com participar-hi en el pdf adjunt.


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x