Logo Institut del Teatre

Marató documental participativa "Te'n recordes? Ajuda'ns a documentar les arts escèniques"

Comparteix

1.7.2016

Te'n recordes?

L'Institut del Teatre organitza, a través del Museu de les Arts Escèniques (MAE), la primera jornada participativa d'identificació d'imatges del seu fons.

La iniciativa porta per nom Te’n recordes? Ajuda’ns a documentar les arts escèniques i té per objectiu documentar i especialment identificar els artistes que apareixen a fotografies que van des de finals del segle XIX fins l’actualitat.

L'acte tindrà lloc el proper dijous 7 de juliol i convida a documentar el màxim de fotografies possible en una marató documental de 12.30 a 18.30 h, amb la participació de professionals, afeccionats, crítics, espectadors i tothom que estigui interessat a participar-hi a través de la inscripció a l'adreça: mae.it@institutdelteatre.cat

Els voluntaris podran accedir, a través dels ordinadors de la Biblioteca de l'Institut del Teatre, a un repositori d'imatges on apareixen actors, ballarins, directors, dramaturgs i altres artistes o persones relacionades amb les arts escèniques catalanes. A cada registre s'ha habilitat un espai on introduir la informació que es conegui de cada imatge, document o objecte. La demanda prioritària és la identificació d’intèrprets i espais.

Per tal de facilitar la tasca de documentar, el MAE ha preparat uns paquets d’imatges classificats per temàtiques. Per exemple, a l'apartat Teatres es troben diferents períodes del Teatre Romea (1940-1959 i 1960-1969) o del Teatre Lliure (1976-1999 i 2000-2015). També es poden documentar clàssics de la cartellera barcelonina com els espectacles de les companyies de Josep Santpere, de Maria Vila-Pius Daví o de la Bella Dorita, i el fons del fotògraf Arseni Julià sobre un grup de teatre amateur del barri de Gràcia.

La informació aportada completarà la catalogació dels documents que consten al fons del MAE, que compta amb més de 50.000 documents digitalitzats i es pot consultar a través del web Escena Digital.

Per a més informació sobre el projecte entreu a l'apartat de Catalogació social d'Escena Digital.

Presentació institucional i segona sessió a Horta

El projecte Te’n recordes? serà presentat el mateix dijous 7 de juliol a les 12h del migdia pel Diputat de Cultura de la Diputació de Barcelona i vicepresident de l’Institut del Teatre, Juanjo Puigcorbé, la directora general de l’Institut del Teatre, Magda Puyo i la directora del Museu de les Arts Escèniques, Anna Valls.

D'altra banda, s'ha programat una segona sessió de catalogació participativa a la Biblioteca d'Horta-Can Mariner, especialitzada en Teatre, el proper dimecres 13 de juliol a les 19 hores.

 • Dijous 7 de juliol
  Marató Te'n recordes
  De 12.30 i les 18.30 h. Biblioteca de l'Institut del Teatre
  Presentació del projecte
  12 h. Auditori de l'Institut del Teatre
 • Més informació i inscripcions: mae.it@institutdelteatre.cat

Continguts relacionats

 • Te'n recordes
 • Logo Museu de les Arts Escèniques

SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x