Logo Institut del Teatre

"Maria Rosa" de Guimerà tercera col·laboració del programa ITNC entre l'Institut del Teatre i el TNC

Comparteix

18.1.2016

Maria Rosa ITNC

L'Institut del Teatre de la Diputació de Barcelona col·labora de nou amb el Teatre Nacional de Catalunya (TNC) en el marc del projecte pedagògic ITNC.

La col·laboració d'ambdues intitucions en aquest projecte té, entre altres objectius, la incorporació de joves graduats a les companyies dels espectacles del TNC com a eina de complementació formativa i professionalització.

Aquesta és la tercera temporada consecutiva, en què graduats de l'Escola Superior d'Art Dramàtic (ESAD) participen en un muntatge que s'estrena al TNC. El primer va ser El Cantador de Serafí Pitarra, l'any 2014, i el següent Tirant lo Blanch de Joanot Martorell, el 2015. En aquesta ocasió es tracta de Maria Rosa d'Àngel Guimerà, que es podrà veure a la Sala Petita del 20 de gener al 28 de febrer, i que sortirà de gira per Catalunya el març i l'abril.

Carlota Subiros és l'autora de la versió i direcció que compta en el repartiment amb els graduats Adrià Díaz, Sergi Gibert, Toni Guillemat i Salvador Miralles. En el muntatge també han participat l'alumne en pràctiques de direcció, Sadurní Vergés, els graduats Ferran Dordal, com a ajudant de direcció, i Anna Ribera, com ajudanta de vestuari, i els de professors Marta Rafa, en el disseny de vestuari, i Pere Sais, en l'assessorament de veu i moviment.

L'espectacle sortirà de gira per set teatres de l'associació Teatres en Xarxa d'espais municipals de la província de Barcelona: el Teatre Despí de Sant Joan Despí, el Teatre Clavé de Tordera, el Teatre Municipal Cooperativa de Barberà del Vallès, el Teatre Modern del Prat de Llobregat, el Teatre Núria Espert  de Sant Andreu de la Barca, el Teatre Àngel Guimerà del Vendrell i el Teatre Can Massallera de Sant Boi de Llobregat.

La gira de Maria Rosa comptarà amb la participació en pràctiques dels graduats de l'Escola Superior de Tècniques de les Arts de l'Espectacle (ESTAE) integrats en el programa IT Tècnica. Aquest és un projecte pedagògic desenvolupat per l'escola de tècnics de l'Institut del Teatre per a la major especialització dels seus graduats en els àmbits de la producció tècnica i de l'oficina tècnica per a l’espectacle en viu.

Exposició amb fons del Museu de les Arts Escèniques

Coincidint amb l'estrena de Maria Rosa, el TNC ha programat l'Epicentre Guimerà, un conjunt d'activitats al voltant de l'autor, que s'inicia amb una exposició produïda en col·laboració amb l'Institut del Teatre.

Del 18 de gener al 12 de juny es podrà veure al vestíbul de la Sala Gran la mostra Guimerà, amb fotografies provinents del Centre de Documentació i Museu de les Arts Escèniques (MAE) de l’Institut del Teatre.

Més informació:

  • Consulteu la fitxa completa de Maria Rosa i el calendari de la gira aquí.
  • Consulteu les activitats de l'Epicentre Guimerà aquí.

 

 


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x