Logo Institut del Teatre

Nou cicle “Obrir portes: consciència de context en la pràctica i teoria teatral”

Comparteix

17.11.2023

Cicle Obrir portes

El departament de Teoria i Història de l’Institut del Teatre, amb el suport de l’Àrea de Recerca i Innovació de l’IT i la col·laboració de l’Escola Superior d’Art Dramàtic (ESAD), organitza Obrir portes – consciència de context en la pràctica i teoria teatral, un cicle sobre contextos interdisciplinaris que vol apropar qüestions socials i estètiques als formats del treball teatral i també de l’educació artística actual.

Conceptes actuals com ara el canvi climàtic, la pandèmia, la guerra i l’abús de poder o la identitat de gènere, llancen l’art teatral fora dels seus límits tradicionals i l’empenyen cap a una obertura interdisciplinària. El cicle vol ser un espai per poder debatre i centrar-se en contextos artístics, socials, filosòfics, digitals i inclusius, així com en aspectes del subjecte, del cos i de la nostra cultura.

Pensat també com un espai experimental de trobada entre docents i estudiants i d'intercanvi amb altres persones, institucions, escoles i universitats, el cicle inclourà debats, ponències, tallers, sessions sobre la revisió de canons, metodologies de recerca i processos de creació o projeccions de pel·lícules o vídeos.

La primera sessió del cicle es durà a terme el dijous 23 de novembre  a l’espai Scanner amb tres ponències que tenen com a denominador comú la seva relació interdisciplinària amb la pràctica i teoria teatral i també la formació artística.

Així, la filòloga, publicista i exdiputada alemana Adrienne Goehler oferirà la ponència “Horitzons per un concepte ampliat d’art i de vida”. El director i dramaturg Anto Rodríguez intervindrà amb “Canto y nunca he sabido si cantar es teorizar o hacer o practicar (lecture performance)” i el periodista i investigador Yener Bayramoglu  parlarà de “Queer futurity en temps de crisis múltiples”. La jornada finalitzarà amb un debat coordinat pel departament de Teoria i Història de l’Institut del Teatre. Trobareu tots els detalls d’aquesta sessió, oberta a tota la comunitat IT, en aquest enllaç.


Continguts relacionats

  • cicle obrint portes

SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x