Logo Institut del Teatre

Professors convidats del Conservatori Superior de Dansa el mes de novembre

Comparteix

8.11.2023

Convidats del mes de novembre del Conservatori Superior de Dansa

Aquest mes de novembre 12 artistes de diverses disciplines duran a terme classes a l’alumnat del Conservatori Superior de Dansa (CSD) com a professors convidats d’assignatures de les especialitats de coreografia i interpretació i pedagogia de la dansa.

El primer d’ells és Thierry Hochstätter, músic, compositor, pedagog i director artístic de PerkImBa, percussionista titular del Béjart Ballet Lausanne (BBL) des del 1994 i que habitualment duu a terme classes a l’Institut del Teatre. En aquest cas divendres 3 de novembre imparteix dues masterclass per l’alumnat del CSD de diversos cursos i també fa classes aquests dies a alumnat de l’Escola Superior d’Art Dramàtic (ESAD).

Un altra convidat que també ha impartit classes a l’ESAD és Pablo Gisbert, que en aquesta ocasió farà dues classes de l’assignatura Perfomance Studies el 6 i 13 de novembre. Graduat de l’ESAD en direcció i dramatúrgia, ha treballat per la companyia de dansa La Veronal i és creador de la companyia El Conde de Torrefiel, un projecte que fluctua entre la literatura, les arts plàstiques i el moviment coreogràfic.

Durant tot el mes de novembre i dins el mòdul II de danses urbanes, ens acompanyarà el ballarí, coreògraf i professor de danses urbanes Marc Codony, format a diverses escoles de Barcelona, Madrid, Londres, Itàlia, Los Angeles i Nova York, professor de l’escola Aules de Barcelona i director de la companyia Nomads Dance Fam.

Els dies 10 i 17 de novembre el gallec Xián Martínez oferirà una masterclass. Xián ha format part de la companyia de dansa basca Dantzaz (2019-2021) i actualment compagina el seu treball com a intèrpret i com a director d'iXa danza, una plataforma entorn les arts del moviment que vol apropar la dansa a localitats i públics amb menor accés, on ha creat peces com Con/Sin/In -TactoPioneras o Yellow Lemon.

Un altre convidat de l’assignatura Perfomance Studies serà el coreògraf Pere Faura, que visitarà el CSD el 20 i 27 de novembre. El treball de Faura es caracteritza per l'apropiació d'elements de la cultura pop, en una coreografia multidisciplinar entre tots els elements que conformen l'engranatge teatral.

El 21 i 28 de novembre, l’assignatura d’improvisació I tindrà com a convidat al ballarí i performer Guillem Mont, que treballa des de l’any 2009 amb Jorge Dutor amb qui ha dut a terme els projectes Y por qué John Cage? (2011), # LosMicrófonos (2013), This Movie (2013), Grand Applause (2016), Lo pequeño (2018) i El Movimiento (2021).

El 22 de novembre oferiran una masterclass el duo d’artistes amb seu a Bèlgica Lee Chen-Wei i Zoltan Valkuya, una unitat compromesa a centrar-se en el procés de creació, a la recerca de claredat i profunditat en les arts escèniques, que han treballat per a nombroses companyies i coreògrafs internacionals.

El 23 i 27 de novembre, dins l’assignatura de Composició I, la brasilera Carolina Campos, que desenvolupa el seu treball en les arts escèniques a través de la creació i la recerca, oferirà una masterclass. Campos ha estat convidada en anys anteriors a l'Institut del Teatre i des del 2013 és una de les col·laboradores més properes en el desenvolupament de Composició en Temps Real, una eina que aïlla i estudia el moment de la presa de decisions en improvisació i composició.

El 24 de novembre oferirà una masterclass la Cloud Gate dance, considerada com la companyia de dansa més important d’Àsia i una de les millors del món, que ofereix espectacles a l’aire lliure en ciutats com Nova York, Londres o Moscou seguits per més de 30.000 espectadors. La companyia, dirigida per Cheng Tsung-lung, centra el seu treball en aprofundir en la cultura taiwanesa antiga i moderna.

El 27 i 29 de novembre, convidada dins l’assignatura Composició I i també a l’assignatura Fonaments pràctics de la didàctica de la dansa, ens visitarà Mónica Ezquerra, educadora somàtica del moviment, artista plàstica i investigadora.

També el 27 de novembre dins l’assignatura de Didàctica II rebrem la visita de la  física, especialitzada en comunicació i divulgació científica Irene Lapuente. Directora i fundadora de La Mandarina de Newton, Lapuente està molt vinculada amb la dansa. Interessada en la intersecció de les formes d'aprenentatge, és especialista a promoure projectes que potenciïn els processos de cocreació en cultura, art, ciència i educació.

La darrera convidada del mes de novembre serà Mariangela López, convidada dins l’assignatura d’Improvisació I el 28 de novembre i 5 de desembre.  Artista de dansa i educadora establerta a Brooklyn, Mariangela aplica els seus coneixements amb l’objectiu de proporcionar una experiència a classe en la qual cada participant se senti validat com un individu únic, amb la capacitat de prendre decisions i celebrar l'alegria i l'empoderament del moviment.


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x