Logo Institut del Teatre

El MAE col·labora en l’exposició del Palau Güell dedicada al vestuari de Victoria de los Ángeles

Comparteix

10.11.2023

Cosint el cant, exposició del Palau Güell

Les golfes del Palau Güell acolliran entre el 10 de novembre i el 21 de gener de 2024 l’exposició «Cosint el cant» dedicada al vestuari de la soprano Victoria de los Ángeles. La mostra aplega un total de disset peces d’indumentària del fons de l’artista de que disposa el Museu de les Arts Escèniques (MAE) de l’Institut del Teatre.

L’exposició, que s’emmarca en els actes commemoratius de l’any del centenari de naixement de Victoria de los Ángeles, és una iniciativa del Palau Güell de Diputació de Barcelona en col·laboració amb la Fundació Victoria de los Ángeles, la Fundació del Gran Teatre del Liceu i el MAE.

Entre les diferents peces de vestuari que es podran veure a l’exposició destaca un quimono xinès que la soprano va lluir per al personatge de Cio-Cio-San de Madama Butterfly al Gran Teatre del Liceu l’any 1951, així com el vestit vermell de dues peces que va fer servir com a Comtessa d’Almaviva a La nozze di Figaro, o diferents vestits de concert dissenyats i confeccionats per la mateixa Victoria de los Ángeles.

L'exposició s'inaugura el dijous 9 de novembre, a les 19 h, i inclourà un concert a càrrec de la soprano Mercedes Gancedo i el pianista Sholto Kynoch, que interpretaran diferents peces d'Enric Granados. Posteriorment es farà una visita guiada a l’exposició, a càrrec de Marc Busquets, comissari de la mostra.

Sobre el fons del MAE

El fons d’indumentària de Victoria de los Ángeles va ser dipositat al MAE l’any 2007, després de la mort de la soprano i amb la creació de la Fundació Privada Victoria de los Ángeles. A través d’aquesta col·laboració, fa més de quinze anys que el Museu preserva la col·lecció de vestuari de la cantant i en gestiona la difusió en espais museístics.

La col·lecció compta amb més de noranta peces d’indumentària d’òpera i de concert confeccionades entre les dècades dels quaranta i els noranta del segle passat, que exposen un perfecte aparador de les modes i els gustos estètics de la segona meitat del segle XX.

L’exposició del Palau Güell compta amb disset peces d’indumentària escènica de la cantant que exposen des del pas del temps i el canvi de les modes, fins a la riquesa i veracitat de la teatralitat operística del segle XX, o la diversitat de personatges a qui posà veu Victoria de los Ángeles.


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x