Logo Institut del Teatre

Classes intensives de videodansa i teatre dansa amb Lórand János i Jordi Cortés

Comparteix

21.9.2023

Jordi Cortés (esquerra) i Lórand János, (dreta), convidats als intensius del Conservatori Superior de Dansa (CSD)

El director del Choreoscope, el Festival Internacional de Cinema de Dansa de Barcelona, Lórand János, i el ballarí, coreògraf i director del col·lectiu de dansa integrada Liant la Troca, Jordi Cortés, imparteixen aquest mes de setembre dues de les assignatures intensives que ofereix el Conservatori Superior de Dansa (CSD).

Es tracta d’un intensiu de videodansa, a càrrec de Lórand János i del professor de l’Institut del Teatre Alfonso Ferri, i d’un intensiu de teatre dansa, que imparteix Jordi Cortés. Totes dues formacions s’han incorporat noves aquest curs en l’oferta de classes intensives que els estudiants de 2n a 4t poden fer aquest setembre.

A través de les classes de Lórand János, l’alumnat tindrà l’oportunitat d’analitzar diversos dels projectes cinematogràfics que ha dirigit, i conèixer de primera mà la seva manera de treballar i tractar la dansa i el moviment a través dels llenguatges audiovisuals. Al final de la formació, cada estudiant haurà de presentar un projecte de videodansa.

Lórand János va estudiar cinema i vídeo art a Bucarest i posteriorment Publicitat i Relacions Públiques a Barcelona. Dirigeix el Choreoscope des del 2013 i exerceix també de professor en diversos centres. La propera edició del Choreoscope es farà del 18 al 22 d'octubre a la Filmoteca de Barcelona.

Pel que fa a l’intensiu de teatre dansa, Jordi Cortés, que es graduat en dansa contemporània a l’Institut del Teatre, compartirà amb l’alumnat els seus coneixements com a investigador del moviment en totes les seves facetes, des de la diversitat funcional, sensorial, psíquica o intergeneracional. En aquest sentit, una de les sessions es durà a terme amb la participació de diverses persones invidents, un dels col·lectius amb qui Cortés treballa la dansa integrada a través de Liant la Troca, grup constituït el 2011 des del qual s’explora la dansa des de la diferència. 


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x