Logo Institut del Teatre

Gabriela Carrizo, Roger Bernat i Marta Pazos, creadors convidats de l’especialitat de Direcció i Dramatúrgia

Comparteix

4.5.2023

Gabriela Carrizo, Roger Bernat i Marta Pazos, convidats al maig

L’especialitat de Direcció i Dramatúrgia de l’Escola Superior d’Art Dramàtic (ESAD) convida durant el mes de maig en el marc de l’assignatura “Mètodes d’escenificació” els creadors Gabriela Carrizo, Roger Bernat i Marta Pazos. Amb aquests tres professionals de l’escena es completa la llista de directors i creadors escènics que han impartit classe als estudiants durant aquest curs per aquesta assignatura optativa, que té per objectiu donar a conèixer els mètodes i els processos creatius que fan servir professionals de l’escena de reconeguda trajectòria.

Els convidats d’aquest mes de maig són Gabriela Carrizo, directora, coreògrafa, ballarina i creadora de la companyia belga de dansa-teatre Peeping Tom; el dramaturg i director català Roger Bernat, creador d’espectacles en què el públic desenvolupa un paper molt participatiu, i Marta Pazos, directora artística de la companyia Voadora, caracteritzada per aplicar un llenguatge propi basat en la plàstica, la música, la hibridació de disciplines i la investigació escènica constant.

Cadascun dels professionals convidats donarà a conèixer als alumnes el seu mètode de creació i investigació, així com les eines que fan servir i les propostes estètiques i estils vinculades als seus treballs. L’objectiu és que, a partir de sessions teoricopràctiques, l’alumnat conegui i experimenti diferents procediments d’escenificació de la mà d’artistes de l’escena que utilitzen llenguatges i formes de fer diferents.

Altres creadors que han passat per les aules de l’Institut del Teatre aquest curs en el marc de l’assignatura de “Mètodes d’escenificació” són Pablo Gisbert, creador de la companyia El Conde de Torrefiel; el coreògraf, ballarí i intèrpret català Tomeu Vergés, creador de la companyia Man Drake, i Lola Arias, escriptora, directora de teatre i cinema i performer.


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x