Logo Institut del Teatre

Deu espais escènics europeus acullen l’alumnat de l’ESTAE de pràctiques

Comparteix

23.3.2023

El teatre Chaillot de París (esquerra) i l'Òpera de Lyon (dreta) són alguns dels espais escènics on fan pràctiques els estudiants de l'ESTAE

L’alumnat de 2n curs de l’Escola Superior de Tècniques de les Arts de l’Espectacle (ESTAE) ha iniciat les pràctiques en espais escènics de l’estranger. Enguany fan aquestes pràctiques un total de 14 estudiants de les especialitats de Luminotècnia, So i Maquinària escènica. Les estades són entre mitjans de març i principis de juny.

Les pràctiques, que tenen una durada de quatre setmanes, es duran a terme aquest curs en deu espais escènics de França, Bèlgica, Àustria i Portugal. En concret, les estades són a l’Òpera de Lyon, el Théâtre National de Chaillot de París, la Grande Hall de la Villette de París, el Theatre National de Bordeaux, l'Archipel de Perpignan, La Monnaie/De Munt Brussel·les, el Koninklijne Vlaamse Showburg de Brussel·les, el centre cultural Wolubilis-Village de Brussel·les, l’OperHaus de Graz i el Teatro Garcia de Resende de Évora, a Portugal.

A través d’aquestes estades, els estudiants poden conèixer la professió des de dins, experimentar noves formes de treballar i alhora adquirir coneixements des de l’experiència. Durant el període de pràctiques, cada estudiant té assignat un tutor en el teatre que l’acull que fa el seguiment del seu aprenentatge.

Les pràctiques a l’estranger s’emmarquen en el programa EPTE (Estades en Pràctiques dels Tècnics de l’Espectacle), que és un acord que l’ESTAE manté amb més d’una trentena d’espais escènics internacionals per a l’acollida del seu alumnat en pràctiques. Es tracta d’una activitat que es duu a terme des de fa més de vint anys i que tant l’alumnat com el professorat de l’escola valora molt positivament pel seu valor professional, pedagògic, i vital.


Continguts relacionats

  • Xarxa de teatres que tenen un acord amb l'ESTAE per acollir alumnes de pràctiques

SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x