Logo Institut del Teatre

Marina Fueyo guanya el Premi de Dansa de l’Institut del Teatre 2022 amb la coreografia «The weak side»

Comparteix

19.12.2022

The weak side, coreografia guanyadora del Premi de Dansa de l'Institut del Teatre 2022. Fotografia: Jordi Vidal

La graduada del Conservatori Superior de Dansa (CSD) Marina Fueyo ha guanyat la vuitena edició del Premi de Dansa de l’Institut del Teatre, un guardó que busca potenciar el treball de joves creadors i intèrprets oferint-los un ajut econòmic a la producció, així com l’exhibició de la peça guanyadora en contextos professionals. El lliurament del premi es va dur a terme el diumenge 18 de desembre, a les 18 h, en el marc de la gala dels finalistes del Premi de Dansa de l’Institut del Teatre, celebrada al Mercat de les Flors.

Durant l'acte es van poder veure els dos projectes que optaven al guardó: The weak side, de Marina Fueyo i Meta, d’Albert Bassas. La peça guanyadora fa al·lusió a la maternitat i a la forta connexió que hi ha des que algú neix amb la seva mare. Marina Fueyo és graduada del Conservatori de Dansa de Gijón i del Conservatori Superior de Dansa de l'Institut del Teatre, en l'especialitat de Coreografia i interpretació de la dansa.

La coreografia guanyadora rebrà una dotació econòmica i ajut per desenvolupar la proposta en una producció de 50 minuts, que s’estrenarà al Festival de Barcelona Grec 2023.

D'altra banda, la coreografia Meta, d'Albert Bassas, va ser guardonada amb el Premi del Públic, que va votar en directe durant la gala.

El jurat del premi estava format per la directora general de l’Institut del Teatre, Sílvia Ferrando; el director del Grec Festival de Barcelona, Francesc Casadesús; la directora del Mercat de les Flors, Àngels Margarit; el director dels Serveis Culturals de l’Institut del Teatre, Jordi Fondevila; la sotsdirectora del Conservatori Superior de Dansa, Blanca Ferrer; la directora de Dansa València, María José Mora; i la ballarina i coreògrafa, Núria Guiu.

En el marc de la gala, presentada per les alumnes del CSD Sara López i Júlia Pradas, es van projectar els teasers de les dues coreografies finalistes, elaborats en col·laboració amb el Pacte de Talent del Clúster Audiovisual de Catalunya. A més, mentre el jurat deliberava, alumnes i docents del CPD, el CSD i IT Dansa van fer breus interpretacions.


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x