Logo Institut del Teatre

Carlota Subirós i Martí Torras dirigeixen els espectacles de desembre de l’alumnat de 4t de l’ESAD

Comparteix

12.12.2022

Els dos espectacles es podran veure a la seu de l'IT de Terrassa

Del dijous 15 al diumenge 18 de desembre els alumnes de 4t curs de les especialitats d’Interpretació i Escenografia de l'Escola Superior d'Art Dramàtic (ESAD) presenten dues creacions escèniques, dirigides per Carlota Subirós i Martí Torras. Els espectacles es representaran al Teatre Alegria i a la Sala Maria Plans al Centre del Vallès (Terrassa) de l’Institut del Teatre.

Un dels espectacles és «Arriben de lluny», un musical canadenc amb música i lletres d’Irene Sankoff i David Hein, que ha estat traduït per David Pintó, i que ha adaptat i dirigeix per a l’ocasió el director d’escena i dramaturg graduat a l’ESAD, Martí Torras Mayneris. L’espectacle està ambientat en la setmana següent als atacs de l’11 de setembre de 2001 als Estats Units, i explica la història real de trenta-vuit avions de vols internacionals amb set mil viatgers, als quals se’ls va ordenar aterrar inesperadament a l’aeroport d’una petita illa del Canadà. La direcció musical és de Carlos Morera, i la música de l’espectacle va a càrrec d’alumnat de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC).

La segona creació que es presenta és «Esperança dins la foscor», a partir d’un assaig de Rebecca Solnit, i amb traducció de Bel Olid. La dramatúrgia i direcció són de la professora i també graduada de l’ESAD, Carlota Subirós. Solnit, escriptora i activista californiana, va escriure el text en un moment de gran desolació entre la comunitat progressista del seu país, coincidint amb la invasió d’Afganistan i la guerra d’Irak. I ara, malgrat que han passat vint anys, el clam de l’autora en favor de l’esperança i la defensa de la vida segueix vigent més que mai.

L'escenografia, vestuari i il·luminació dels dos muntatges va a càrrec dels alumnes de l'especialitat d'Escenografia i de l’alumnat i professorat de l’Escola Superior de Tècniques de les Arts de l'Espectacle (ESTAE).

L'entrada als espectacles és gratuïta i està oberta al públic fins a completar l'aforament. La reserva de localitats s'ha de formalitzar a la recepció del Centre del Vallès de l'Institut del Teatre de forma presencial o bé trucant al 93 788 74 40, de 9 h a 20 h.


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x