Logo Institut del Teatre

L’Institut del Teatre acull el Congrés MUTIS d’Investigació i Pràctiques escèniques

Comparteix

7.11.2022

Congrés Mutis 2022

Del 7 a l’11 de novembre se celebra a Barcelona la setena edició del Congrés Internacional de Joves Investigadors en Estudis Teatrals (CIJIET) i la cinquena edició del Congrés MUTIS d’Investigació i Pràctiques Escèniques amb la col·laboració de la Universitat Autònoma de Barcelona, la Universitat Politècnica de Catalunya i l’Institut del Teatre. 

Un any més l’Institut del Teatre hi col·labora acollint el Congrés MUTIS el 10 i 11 de novembre amb diverses taules rodones, comunicacions i conferències performatives que enguany giren entorn de les línies d’investigació de l’escenificació i (re) presentació, text dramàtic i textualitat, perfomance studies i arts vives, arts del moviment, arts escèniques i estudis culturals, teatre i exili, i teatre i arquitectura.

Entre les conferències que es duran a terme a l'Institut del Teatre, destaca la taula rodona de presentació dels laboratoris de recerca artística de l'Institut del Teatre, a càrrec de la responsable de l’Àrea de Recerca de l’IT Susana Egea, el dijous, i la participació del professor de l’ESAD Salvador Sánchez i Sánchez el divendres, amb la conferència “Sobre la problemática de la contemporaneidad en el flamenco escénico”.

L’Auditori i el Teatre Estudi de l’Institut del Teatre també tractaran altres aspectes com l’actuació, els cossos i moviment, el teatre documental i verbatim, el teatre i gènere, la investigació en estudis teatrals, la precarietat i també es duran a terme conferències performatives. El Congrés també durà a terme altres ponències i activitats dilluns a la Universitat Politècnica de Catalunya i dimarts i dimecres a la Universitat Autònoma de Barcelona.

El Congrés MUTIS d’Investigació i Pràctiques Escèniques treballa per posar en relació la recerca acadèmica amb la pràctica escènica. En aquest sentit, recull el llegat de les Jornades d’Investigació en Teatre Independent, nascudes el 2017 dins el Festival Mutis, amb l’objectiu de crear un lloc de debat entre l’àmbit acadèmic i la pràctica escènica i generar diàlegs que enriqueixin tant els investigadors com els artistes en general.

Podeu consultar el programa complet en aquest enllaç

L'entrada és lliure per a totes les sessions, amb inscripció prèvia a través d'aquest formulari

Trobareu més informació del Congrés a la pàgina web del Congrés

 


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x