Logo Institut del Teatre

Primers ballarins i coreògrafs convidats del curs 2022-23 al Conservatori Professional de Dansa

Comparteix

27.9.2022

Convidats del 1r trimestre del CPD curs 22-23

Alessandro Sousa, Antonio Pérez i Diego Sinniger són els tres ballarins i coreògrafs convidats pel Conservatori Professional de Dansa (CPD) a fer classes a l’alumnat en aquest primer trimestre del curs 22-23, durant els mesos de setembre i desembre.

Per l’alumnat, la presència de coreògrafs i ballarins de reconegut prestigi a l’escola és una oportunitat per conèixer de primera mà figures de la dansa actual, els seus mètodes de treball i també la seva experiència artística, en tant que els seus coneixements contribueixen a l’enriquiment del seu aprenentatge.

El departament de dansa clàssica ha convidat Alessandro Sousa, que impartirà classes del 27 al 30 de setembre a l’alumnat de 6è curs d’aquesta especialitat. Format a l'Escola de Dansa Galpao 1 de São Paulo, Alejandro Soussa ha ballat en companyies com la Tanz Graz a Àustria o la Danish Dansi Theatre i ha rebut premis com el Bayerische Kunstförderpreis. Com a coreògraf, ha creat obres per a reconegudes companyies de dansa com la Scapino Ballet o la Black Box Dansi Company i també ha rebut premis nacionals i internacionals.

El mes d’octubre, el departament de dansa espanyola ha convidat al ballarí coreògraf i catedràtic de dansa Antonio Pérez, que impartirà classes a l’alumnat de 4t, 5è i 6è curs de dansa espanyola del 17 al 21 d’octubre. Pérez ha desenvolupat la seva trajectòria artística en el Ballet Nacional d'Espanya i en les principals companyies de dansa del país. Com a coreògraf, ha creat un ampli repertori que abasta l'essència de la dansa espanyola traslladant-la a l'actualitat amb un segell personal i ha rebut diversos premis. Actualment dona classes al Conservatorio Superior de Danza "María de Ávila" de Madrid i dirigeix juntament amb David Sánchez, Enclave Español Compañía de Danza.

Diego Sinniger és el convidat del departament de dansa contemporània que impartirà classes al novembre, del 7 al 9 i del 14 al 17, a l’alumnat de 6è curs d'aquesta especialitat. Sinniger es va iniciar en el món de la dansa a través de les danses urbanes, formant-se principalment a Espanya i Nova York i posteriorment es forma també en dansa contemporània en diverses ciutats. Ha estat intèrpret i coreògraf de diversos espectacles i també ha treballat en companyies com Lali Ayguadé Company o Roser López Espinosa i desenvolupa el seu moviment des d’una tècnica que denomina consciència muscular.

Des de fa anys, el Conservatori Professional de Dansa convida cada trimestre diversos professionals de la dansa. La majoria imparteixen les classes dins l'assignatura Pràctica Escènica, on es creen les coreografies que es poden veure al maig gratuïtament al Teatre Ovidi Montllor, a les funcions de pràctiques escèniques, i que serveixen per tancar la feina feta durant el curs acadèmic.

En el canal de youtube de l'Institut del Teatre podeu veure un resum del treball realitzat a l'escola per cada un dels professionals convidats en les llistes de reproducció específiques del curs 2021-22 i també del curs 2020-21. Per més vídeos de l'escola podeu consultar la llista de reproducció del CPD.

 


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x