8.9.2022
En el curs 2022-2023 que tot just comença s’activen noves línies i grups de recerca, així com laboratoris de recerca en pràctica artística a l’Institut del Teatre. Aquests grups i laboratoris de recerca van sorgir arran de les «Jornades internes de recerca» que van tenir lloc el juliol passat, en el marc de les quals docents de l’Institut del Teatre van presentar les investigacions que estan duent a terme en estudis doctorals o postdoctorals, o bé en projectes en l’àmbit de la pràctica artística com a recerca.
Els grups i laboratoris de recerca tenen per objectiu desenvolupar projectes competitius i posicionar l'Institut del Teatre com a centre de referència en l'àmbit de la recerca en arts escèniques i en pràctica artística. De fet, les jornades van posar de manifest l'alt nivell de recerca liderada per docents de la institució i van impulsar la concreció de les noves línies, grups de recerca i laboratoris de recerca en pràctica artística que començaran a estar actius des de l'inici d'aquest curs, amb el suport de l'Àrea de Recerca i Innovació de l'Institut del Teatre.
Diversos marcs de recerca
Els grups i laboratoris de recerca en pràctica artística s’articularan entorn de tres grans marcs conceptuals: Recerca i creació escènica, Escenificació digital i Arts vives i contextos.
Alguns dels laboratoris que s'activaran són el Laboratori d'escena digital, coordinat per l’escenògrafa i professora de l’ESAD, Anna Solanilla, el qual estarà vinculat al Postgrau d'Escenificació i Tecnologia digital de l'Institut del Teatre; el Laboratori d'Arts vives i contextos, coordinat pels docents del Conservatori Superior de Dansa (CSD), Aimar Pérez i Constanza Brncic, que iniciarà la seva activitat a la seu de l’Institut del Teatre d'Osona i que estudiarà projectes i reformulacions en relació a l'Observatori d'Arts Aplicades i a les línies d'acció Social i educació; o el Laboratori de recerca sobre l'entrenament performatiu, liderat pels intèrprets i docents de l’Escola Superior d’Art Dramàtic (ESAD), Isabel Soriano i Pere Sais.
D’altra banda, també en el curs 2022-2023 s'articula el Grup d'Historiografia i Teoria de la dansa i del teatre, i es consoliden el Laboratori de recerca des del flamenc, coordinat pel ballarí, coreògraf i professor del CSD, Juan Carlos Lérida, que en l'actualitat desenvolupa projectes de recerca interdisciplinars, entre d'altres, amb el Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) i el Laboratori de mètode de retorn artístic, liderat pels dramaturgs, directors i docents de l’ESAD, Ricard Gázquez i Roberto Romei.
Els grups de recerca estaran constituïts per personal investigador de l’Institut del Teatre, per l’alumnat interessat en la recerca, així com per experts externs a la institució.
SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar
CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar
CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar