Logo Institut del Teatre

Escenografia, teatre i dansa a la inauguració del curs 2015-2016

Comparteix

23.11.2015

Inauguracio de curs 15 16 merce conesa i magda puyo foto oscar ferrer

L'escenografia ha estat l'especialitat central de l'acte d'inauguració del curs acadèmic 2015-2016 de l'Institut del Teatre, que ha comptat amb la lliçó magistral de l'escenògraf Alfons Flores i amb les actuacions d'alumnes de les dues escoles superiors de l'Institut del Teatre, l’Escola Superior d’Art Dramàtic ESAD i el Conservatori Superior de Dansa CSD.

Alfons Flores ha animat als alumnes a ser valents i a arriscar en les seves creacions i els ha aconsellat que utilitzin les seves experiències vitals per explicar el món. Flores s'ha mostrat partidari de la influència de l'aportació estètica en la dramatúrgia i ha explicat la seva evolució com artista gràcies a les noves tecnologies. L'escenògraf ha exemplificat el seu procés de creació rememorant els projectes amb creadors com Àlex Ollé de La Fura, Calixto Bieito o la professora Teresa Vilardell.

Previ a la intervenció d'Alfons Flores, la presidenta de la Diputació de Barcelona i de l'Institut del Teatre, Mercè Conesa, ha inaugurat oficialment el curs acadèmic, acompanyada de la directora general de l'Institut, Magda Puyo.

Mercè Conesa ha garantit que la Diputació continuarà al costat de l'Insitut del Teatre «pel seu paper rellevant i decisiu en la consolidació i difusió de les arts escèniques en el nostre país» i ha volgut destacar que per primer cop en la història dues dones estan al capdavant de l'Institut i de la Diputació. Així mateix, ha qualificat a la directora Magda Puyo com a persona de «valuós historial artístic i docent però especialment amb vocació d'il·lusionar i engrescar a l'excel·lent equip humà i professional de l'Institut».

Per la seva part, Magda Puyo ha destacat el paper que ha de jugar l'Institut del Teatre com a «la gran casa de les arts escèniques del nostre país, en contacte permanent amb la seva realitat i fent un retorn social afegint valor públic a les seves activitats». Puyo també ha adreçat paraules per a l'alumnat a qui ha demanat que «es miri el món no només com és sinó com podria ser, amb ulls d'artista» i ha convidat els estudiants a «lluitar contra els conflictes actuals a través de la cultura, amb amor, vitalitat i passió, però amb una mirada crítica i un pensament complex i holístic».

L'acte inaugural del curs acadèmic ha finalitzat amb les actuacions dels alumnes amb un fragment de Romeo i Julieta per part de l'ESAD i dues coreografies dels alumnes del CSD.


Continguts relacionats

  • Inauguracio de curs 15 16 alfons flores foto oscar ferrer
  • Inauguracio de curs 15 16 alfons flores 2 foto oscar ferrer
  • Inauguracio de curs 15 16 public foto oscar ferrer
  • Inauguracio de curs 15 16 romeo i julieta foto oscar ferrer
  • Inauguracio de curs 15 16 beats dream of gear foto oscar ferrer
  • Inauguracio de curs 15 16 a picture of you flying foto oscar ferrer

SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x