Logo Institut del Teatre

La consellera de Cultura i el director de Promoció Cultural i Biblioteques visiten el Museu de les Arts Escèniques

Comparteix

9.6.2022

D'esquerra a dreta: Jordi Roca, Joan Carles Garcia Cañizares, Natàlia Garriga, Sílvia Ferrando, Anna Valls i Josep Vives

La consellera de Cultura de la Generalitat, Natàlia Garriga, i el director general de Promoció Cultural i Biblioteques, Josep Vives, han visitat aquest matí el Museu de les Arts Escèniques de l’Institut del Teatre (MAE) acompanyats del president delegat de l`àrea de Cultura de la Diputació, Joan Carles Garcia Cañizares; el coordinador de l’àrea de Cultura, Jordi Roca; la directora de l’Institut del Teatre, Sílvia Ferrando, i la directora del MAE, Anna Valls.

La visita s’ha iniciat a l’exposició permanent del MAE «La memòria de les arts efímeres», que proposa un viatge en el temps per conèixer les arts escèniques catalanes des de 1879, a través de deu espectacles de renom.

Tot seguit, s’ha visitat la reserva del museu, on es conserven els fons personals de molts artistes i companyies de dansa i teatre, així com un arxiu que inclou un milió de fotografies, 8.000 cartells, 200.000 programes de mà, més de mil vestits, 600 titelles, 400 teatrins i 16.000 esbossos escenogràfics o figurins, entre altres documents de premsa, llibres i audiovisuals.

La consellera de Cultura s’ha interessat especialment per la tasca del MAE en la preservació de les arts escèniques a Catalunya, així com per tota la feina de difusió de la memòria del patrimoni de les arts en viu que realitza a través de Escena Digital, plataforma virtual de difusió dels documents d’arxiu del museu que està en procés d’ampliació per tal que sigui l’Escena Digital de Catalunya, incorporant documentació escènica de les entitats i espais escènics que s’hi vulguin sumar.

Necessitat d'un nou edifici del MAE

Durant la trobada, el diputat de Cultura ha expressat la necessitat de trobar un nou espai d’ubicació per al MAE que permeti al museu disposar de l’espai expositiu suficient per mostrar al públic tota la riquesa del seu fons. Alhora, Garcia Cañizares, ha afegit que el nou espai és la garantia perquè el MAE “pugui continuar assolint les donacions que seguiran arribant i que no podem deixar perdre”. El diputat ha assegurat també que és necessària la complicitat de les institucions i que “és imprescindible que la Generalitat s’impliqui” en tant que es tracta d’un “museu de país” amb un llegat i un valor patrimonial únic a Catalunya.

La consellera ha estat informada del projecte que l’Institut del Teatre i la Diputació de Barcelona van redactar l’any 2012 per ubicar el MAE a la Casa de la Premsa, com a punt de partida per conèixer les principals necessitats i objectius del futur MAE. Així mateix, l’Institut del Teatre està treballant en la revisió i actualització d’aquest projecte, que va quedar descartat, i en els propers mesos el farà arribar a la conselleria de Cultura. Un dels requisits del nou edifici seria disposar d’una superfície de 5.000 metres quadrats.


Continguts relacionats

  • Un instant de la visita a la reserva del MAE
  • DSC_0048.JPG
  • DSC_0065.JPG

SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x