Logo Institut del Teatre

Noves convocatòries per a graduats de l’Institut del Teatre

Comparteix

31.5.2022

Convocatòries 2022 per a graduats de l'IT

Aquest mes de maig es publiquen tres convocatòries adreçades als graduats de l’Institut del Teatre: les beques de formació i perfeccionament, el Premi Adrià Gual i el Premi de Dansa de l’Institut del Teatre.

L’Institut del Teatre ofereix ajuts econòmics per a la formació de graduats de l’Escola Superior d’Art Dramàtic (ESAD) i del Conservatori Superior de Dansa (CSD) a través de les beques de formació i perfeccionament.

Es concedeixen un màxim de dues beques amb un import màxim de 3.780 € cadascuna per sufragar les despeses de projectes de formació en arts escèniques, incloent les despeses de matrícula, manutenció i allotjament en els casos de projectes que tinguin lloc fora de Catalunya. Per poder optar a una de les beques cal haver obtingut el títol superior a partir de l’any 2018, inclòs.

El termini de presentació de les sol·licituds i dels projectes és del 7 al 16 de maig de 2022, ambdós inclosos*. Trobareu tota la informació detallada en aquest apartat.

D’altra banda, s’ha publicat la vuitena edició del Premi de Dansa de l’Institut del Teatre, un guardó que busca potenciar el treball de joves creadors i intèrprets, oferint-los un ajut econòmic a la producció, així com l’exhibició de la peça guanyadora i de les finalistes en contextos professionals.

Poden optar al premi qualsevol col·lectiu de professionals de la dansa que estigui integrat com a mínim per tres persones graduades o que hagin assolit tots els crèdits del Conservatori Professional de Dansa (CPD), del Conservatori Superior de Dansa o que o que hagin obtingut el títol o certificat d’haver finalitzat els estudis amb amb la Jove Companyia IT Dansa de l'Institut del Teatre. La persona graduada que faci de representant del col·lectiu ha d'haver obtingut el títol o ha d'haver assolit tots els crèdits en l’especialitat de Coreografia i interpretació del Conservatori Superior de Dansa (CSD). En tots els casos, dins dels darrers 5 anys anteriors (2017-2022 ambdós inclosos). 

Les coreografies finalistes es presentaran en una gala al Mercat de les Flors el mes de novembre i després un jurat proclamarà la coreografia guanyadora, que rebrà una dotació econòmica i ajut per desenvolupar la proposta en una producció d’un mínim de 50 minuts per estrenar-la al Grec Festival Barcelona 2023.

El termini de presentació de sol·licituds al Premi de Dansa de l’Institut del Teatre 2022 és del 16 al 25 de maig de 2022, ambdós inclosos*. Trobareu més informació en aquest enllaç.

En tercer lloc, s’obre la convocatòria 2022 del Premi Adrià Gual, que té l’objectiu de donar suport i impulsar la producció i exhibició d'un muntatge d'arts escèniques.

Pot optar al premi qualsevol col·lectiu de professionals de les arts escèniques sempre i quan tingui personalitat jurídica pròpia i tingui com a mínim tres graduats/des de l’Escola Superior d’Art Dramàtic (ESAD)  que hagin assolit tots els crèdits en qualsevol de les escoles superiors o hagin obtingut el títol o certificat d’haver finalitzat els estudis amb la Jove Companyia IT Dansa de l’Institut del Teatre en els darrers cinc anys (2017-2022 inclosos) i que en el projecte presentat, que no pot tenir caràcter acadèmic i ha de ser inèdit, desenvolupin la disciplina de l'àmbit formatiu a l’Institut del Teatre pel qual han obtingut la titulació.

El Premi Adrià Gual està dotat amb 30.213,20 € i la direcció del Grec Festival de Barcelona tindrà en compte el projecte guanyador per tal d'incloure'l preferentment dins la selecció de les propostes per a I'edició de I'any 2023.

El termini de presentació de sol·licituds al Premi Adrià Gual de l’Institut del Teatre 2022 serà del 27 de juny al 8 de juliol de 2022, ambdós inclosos*. Trobareu tota la informació en aquest apartat.

*Informació pendent d'aprovació per l'Òrgan competent. 

Trobareu més informació sobre les ajudes per a graduats de l'IT a l'apartat web IT Impulsa


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x