Logo Institut del Teatre

Noves actuacions de Commedia dell’arte a centres socials

Comparteix

18.4.2022

Actuació de La Tremenda Companyia al Pavelló Municipal de Montbau el 2021

Alumnat de tercer curs de l’especialitat d’Interpretació de l’Escola Superior d’Art Dramàtic (ESAD) de l’itinerari de teatre musical duran a terme diverses actuacions de Commedia dell’arte per tal d’obrir l’Institut del Teatre a la societat.

Amb el nom de La Tremenda Companyia, l’alumnat representarà “El Setge de Venècia”, sota la direcció del professor Pepelú Guardiola, al Centre Penitenciari de Joves de la Roca del Vallès. Està previst que, després de la representació, programada pel diumenge 24 d'abril, a les 11.30 h, els interns puguin mantenir un diàleg amb els membres de la companyia per parlar del procés de creació. També hi ha programada una segona representació, el diumenge 15 de maig, a les 16 h, al Centre Residencial RESPIR, al Recinte Mundet de la Diputació de Barcelona.

Aquesta activitat neix del propi alumnat el curs 2019-20, quan manifesten la necessitat de portar al circuit teatral professional les representacions finals fruit del treball fet a l’assignatura “Pràctica actoral 2”, dedicada a la Commedia dell’arte, que es van poder veure a l’atri de l’Institut del Teatre el novembre de 2020. Sota la coordinació del professor de l’ESAD Pepelú Guardiola, el projecte dona un tomb, i com a alumnes en formació d’una institució pública es decideix posar en valor la funció social i d’acció comunitària del teatre, portant les representacions a la societat com una activitat de retorn social.

La companyia no rebrà cap retribució econòmica, només ofereix l'opció de taquilla inversa per poder fer front a les despeses de transport o muntatge.

La valoració d’aquesta iniciativa per part de l’alumnat és molt positiva ja que els permet donar continuïtat i visibilitat al treball realitzat al segon curs en l’assignatura de Commedia dell’arte alhora que poden actuar davant col·lectius socials poc acostumats a veure arts escèniques en viu.

De cara al proper curs, l’ESAD es planteja vincular aquesta activitat a la docència amb el concepte APS (Aprenentatge i Servei), una proposta educativa que combina processos d’aprenentatge i de servei a la comunitat en un sol projecte ben articulat en el qual els participants es formen tot treballant sobre necessitats reals de l’entorn amb l’objectiu de millorar-lo.

Més Commedia dell'arte al Teatre Sagarra de Santa Coloma de Gramanet

D'altra banda, l'alumnat de 2n curs d'Interpretació representarà tres peces de Commedia dell'arte el divendres 22 d'abril, a les 18 h, al Teatre Sagarra de Santa Coloma de Gramanet. L'espectacle, de caràcter gratuït, inclou tres creacions escèniques: Comedian Raphsody, Quanta Decadència! i La pell fina. Les tres creacions les han treballat a les aules durant aquest curs 2021-2022.


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x