Logo Institut del Teatre

L'alumnat del CPD balla a l’Estadi Olímpic dins el programa educatiu Dansa Ara

Comparteix

4.4.2022

Acte de cloenda de Dansa Ara 2022

L’alumnat de tercer curs del departament de Dansa Contemporània del Conservatori Professional de Dansa (CPD) participa el dimarts 5 d’abril a l’Estadi Olímpic en la funció de cloenda del projecte ‘Esport i Dansa Ara. Joan Serra’, que organitza l’Ajuntament de Barcelona, i en el qual col·labora l’Institut del Teatre.

La peça que oferiran una quinzena d’alumnes del CPD serà «Requiem, K. 001: “Amor Praesens"», i la interpretaran Alba Torres, Ayla Guisado, Berta Abat, Billie Pram Canals, Ekaitz Villar, Federica Albert, Genis García, Ivet Pineda, Jan López, Laia Miralles, Laura Trenado, Lua Botella, Martina Puertas, Naiana Prat, Nanami Tottori, Pau Aymerich i Rocío Molina. Podeu veure l’espectacle per streaming en directe a través del següent enllaç

El programa Dansa Ara, anomenat ‘Esport i Dansa Ara. Joan Serra’ en homenatge al ballarí, coreògraf i pedagog de la dansa tradicional catalana Joan Serra, impulsor de la iniciativa l’any 1993, s’adreça a centres de primària de Barcelona amb l’objectiu de promoure l’aprenentatge de les habilitats rítmiques i artístiques dels infants mitjançant la dansa contemporània.

Dansa Ara consta d’una primera fase que inclou l’aprenentatge d’un repertori de danses a càrrec del professorat i l’alumnat de cada centre educatiu que participa en la iniciativa; i d’una segona fase, en la qual els alumnes ballen les coreografies apreses en una jornada a l’Estadi Olímpic de Montjuïc. L’Institut del Teatre col·labora en el projecte oferint diverses funcions de dansa per l’alumnat de les escoles participants al Teatre Ovidi Montllor i també participant a l’acte de cloenda.

En l’edició d’aquest 2022 hi participen gairebé 9.000 nens i nenes de 2n de primària de 218 centres educatius de Barcelona. Degut a la situació sanitària, l’any passat va canviar el seu emplaçament habitual, el Palau Sant Jordi, per l’Estadi Olímpic, un espai més ampli i a l’aire lliure on l’alumnat que hi participa pot intervenir respectant les mesures preventives sanitàries.


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x