Logo Institut del Teatre

Els graduats Yoel Vargas i Pablo Bueno, guardonats en dansa en els Premis Extraordinaris Artístics Professionals de Catalunya

Comparteix

24.3.2022

Yoel Ferré i Pablo Bueno, en una de les actuacions a l'Institut del Teatre. Fotografies: Jordi Vidal

Yoel Vargas i Pablo Bueno, graduats del Conservatori Professional de Dansa (CPD) el curs passat, han estat guardonats en l’àmbit de dansa dels Premis Extraordinaris dels Ensenyaments Artístics Professionals de la convocatòria 2020-2021. En concret, Yoel Vargas, graduat en l’especialitat de dansa espanyola, ha obtingut el Premi Extraordinari en dansa, mentre que Pablo Bueno, graduat en dansa clàssica, ha estat reconegut amb una menció d’honor.

Yoel Vargas, actualment membre de la companyia Manuel Liñán, va guanyar mentre feia sisè curs de dansa espanyola al CPD diversos guardons com el Premi d’Interpretació Dávalos Fletcher del 24è Premi Ciutat de Castelló, el premi Fundación AISGE com a Bailarín Sobresaliente en el 29 Certamen Coreográfico de Danza Española y Flamenco de Madrid i el premi al millor ballarí de dansa espanyola en la setena edició del Certamen Coreográfico del Distrito Tetúan de Madrid.

Pel que fa a Pablo Bueno, el curs passat va ser seleccionat en el prestigiós Prix Lausanne i va aconseguir un contracte per a la temporada 2021-2022 a la Semperoper Ballet Company (Dresden-Alemanya) en qualitat d'aspirant, que li permet actualment ballar amb la companyia i prendre classes a la prestigiosa escola Palucca Hochsschule für Tanz de la mateixa ciutat. Assegura que rebre la menció d'honor, l'omple de satisfacció perquè "em fa veure que es valora la meva feina i l'esforç diari durant aquests anys d'estudiant".

Els Premis Extraordinaris dels Ensenyaments Artístics Professionals són uns reconeixements creats l'any 2019 pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya amb l’objectiu d’estimular els alumnes que aconsegueixen uns resultats acadèmics extraordinaris en finalitzar els ensenyaments artístics professionals. Els premis inclouen tres àmbits: música, dansa i arts plàstiques i disseny.  

Aquesta ha estat la tercera convocatòria d’aquests premis a l’excel·lència que reconeixen l’esforç, el rigor i la dedicació dels estudiants. Per optar al guardó en la categoria de dansa calia haver finalitzat el grau professional de dansa en el curs 2020-2021 en un centre públic o privat de Catalunya i tenir una qualificació mitjana dels dos darrers cursos igual o superior a 8,75. En l’edició de l’any passat va estar premiat el també graduat del CPD, Pere Sansaloni, i van rebre una menció d’honor les també graduades Renata Cidra i Indar Aritz Carmona. De fet, en les tres edicions del guardó, alumnes del CPD han obtingut algun reconeixement en l'àmbit de la dansa.


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x