Logo Institut del Teatre

Convocatòria de comunicacions del V Simposi Internacional de la revista Estudis Escènics sobre dramatúrgies de la dansa

Comparteix

2.5.2022

V Simposi Estudis Escènics: Dramatúrgies de la dansa

La revista Estudis Escènics de l’Institut del Teatre fa una crida a enviar propostes pel seu Simposi, que se celebrarà el proper mes d’octubre i que enguany gira entorn les dramatúrgies de la dansa.

Les propostes de comunicació, d’uns 15-20 minuts de durada, poden abordar qualsevol dels eixos de debat del Simposi i es poden presentar en llengua catalana, espanyola o anglesa fins al dia 15 de maig de 2022.

Tot i que en els últims anys l'interès ha anat augmentant, la literatura sobre dramatúrgia de la dansa encara és, en bona mesura, anecdòtica, testimonial i contradictòria. És per això que enguany la revista Estudis Escènics organitza el seu Simposi Internacional entorn a aquesta temàtica, que abordarà en vuit eixos temàtics o desafiaments diferents: quan, per què i arran de quins esdeveniments poètics es desenvolupa la noció de dramatúrgia de la dansa?; què és, o què hauria de ser, la dramatúrgia de la dansa?; com se situa la dramatúrgia de la dansa en el conjunt expandit de les dramatúrgies?; quina relació, identificació, jerarquia i/o confusió s’estableix actualment entre la dramatúrgia de la dansa entesa com a «escriptura» i l’escriptura que anomenem «coreografia»?; la dramatúrgia de la dansa és una funció indefugible de l'espectacle dansat o només és funcional en un repertori restringit d'estils?; tractant-se d'una pràctica d'escriptura heterodoxa, com en queda constància?; com s'adapta la creació dramatúrgica a les fases de desplegament d'un projecte coreogràfic? I, finalment, és possible ensenyar o transmetre un conjunt de sabers, destreses i competències en l'àmbit de la dramatúrgia de la dansa?

Pel que fa a les comunicacions, el Comitè Científic del Simposi farà la valoració de les instàncies i decidirà quines propostes podran ser presentades al Simposi, i en quin context i format caldrà fer-ho. La Comissió Organitzadora comunicarà el resultat d’aquesta selecció a tots els interessats durant la setmana del 30 de maig de 2022.

Els originals de les comunicacions «acceptades» s'hauran de lliurar, en forma de proposta d'article, en un termini de dos mesos després de la data de clausura del Simposi, com a molt tard el 9 de gener de 2023. Els textos seran avaluats abans de la seva possible publicació a la revista Estudis Escènics.

Trobareu més informació sobre el Simposi i com fer arribar les propostes a la web del simposi.


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x