Logo Institut del Teatre

Les microdramatúrgies d’Això és un Drama, al reservori digital de l’IT

Comparteix

16.2.2022

Volum Microdramatúrgies 2021, del programa Això és un Drama

Ja podeu trobar al Reservori Digital de l’Institut del Teatre (RedIT) els textos d’alumnes i graduats de direcció escènica i dramatúrgia de l’Escola Superior d’Art Dramàtic (ESAD) elaborats en el context del programa radiofònic de l’Institut del Teatre Això és un drama.

El present volum recull els textos corresponents a l’edició de l’any 2021, amb la complicitat de l’emissora iCat, que retransmetia el programa de ràdio, i el patrocini del Museu d’Història de Catalunya. En aquest sentit, cadascun dels 8 microdrames, escrits pels graduats Tona Siñol, Mònica Molins, Josep Maria Parcerisa i Joan Escrivà, estan vinculats a un període històric concret, però posant el focus en les vivències de persones o personatges que no van ser-ne els protagonistes.

El volum Microdramatúrgies 2021, en format pdf i descarregable de forma gratuïta, recull també les il·lustracions dels alumnes de l’Escola JOSO, que col·laboren cada any en el programa plasmant les ficcions en forma de còmic.

Això és un Drama és un programa de ràdio dedicat a les arts escèniques coordinat per Rafel Plana, del Col·lectiu d'Instrumentistes de l'Institut del Teatre i impulsat des dels Serveis Culturals de l'Institut del Teatre. Creat l’any 2017, des del 2019 es pot escoltar en forma de podcast des de l’emissora iCat presentat per la periodista Txell Bonet.

En aquesta edició, el programa també ha comptat amb el suport d’Escena 25, Premis de la Crítica, l’ESCAC, l’APDC i l’AADPC, la col·laboració de Maresme Brewery, Escola JOSO, Filmin, Taller de Músics, ICEC i La Bacanal, i s'ha emès des de l’espai de l’exposició permanent del Museu d'Arts Escèniques (MAE) de l'Institut del Teatre. 

Al reservori RedIT hi trobareu  5 volums de microdramatúrgies, un per cada edició del programa, en accés obert i format pdf.


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x