Logo Institut del Teatre

La pràctica escènica de l'alumna de l'ESAD Lucia Del Greco, seleccionada en la 1a convocatòria "On el teatre batega"

Comparteix

8.2.2022

El desig del cor, imatge promocional de l'espectacle

Del 16 de febrer al 6 de març el Teatre Tantarantana acull El desig del cor, un espectacle sorgit a l’Institut del Teatre que ha estat seleccionat dins la convocatòria “On el teatre batega” de Teatres de proximitat 2021/2022. El desig del cor és el resultat final de la pràctica d'escenificació de tercer curs realitzada l'any passat per l’alumna de Direcció escènica i Dramatúrgia de l'Escola Superior d'Art Dramàtic (ESAD) Lucia Del Greco, i tutoritzada pels professors de Dramatúrgia i direcció Roberto Romei i Glòria Balañà.

La pràctica d’escenificació 3 implica el primer cop que l’alumnat d’aquesta especialitat munta un espectacle sencer. La Lucia va decidir presentar el seu projecte a la primera convocatòria de la plataforma de Teatres de Proximitat “On el teatre batega”, on es presenten textos inèdits amb l’objectiu de promoure la creació contemporània escènica i oferir-los un espai on exhibir-la. Unes setmanes després d’estrenar l’espectacle a l’Institut del Teatre, muntatge que va rebre una Matrícula d’Honor, la Lucia va saber que El desig del cor havia estat seleccionada per poder representar-se al Teatre Tantarantana aquesta temporada.

El desig del cor compta amb la participació de la professora de l’ESAD Alícia Puertas, els alumnes d’interpretació Sara Morera i d’escenografia Elisabet Rovira, Llorenç Balaguer i Quim Algora, l'alumna del Conservatori Superior de Dansa (CSD) Ester Guntín i els graduats d’interpretació Marc Tarrida i Eduard Mauri. Completen el repartiment els actors Vanessa Segura i Albert Pérez.  

L’equip està il·lusionat de poder estrenar aquest projecte creat ara fa un any. Per Lucia del Greco és molt bonic que un espectacle sorgit a l’Institut pugui sortir de les aules i ser representat en el circuit professional. Per dur a terme aquest projecte, Lucia va triar un text de la dramaturga Caryl Churchill, una autora que admira per tractar temes actuals i per centrar-se en la família com a primera estructura social i com aquesta condiciona profundament les nostres vides des del naixement.

El desig del cor parla d’una família disfuncional (com totes) que espera el retorn de la seva filla d’Austràlia. Durant aquesta espera, al menjador de casa es materialitzen els desitjos, les pors i les pulsions més viscerals que allunyen el pare, la mare i la tieta, del que s’espera d’ells, segons els rols que marca la societat. El projecte qüestiona el paper de la família en la nostra societat i reflexiona sobre la seva inestabilitat estructural, que existeix tant quan els membres estan units com quan estan dispersos. També investiga els límits que distingeixen la realitat i la ficció.

L’espectacle es podrà veure fins al 6 de març, de dimecres a diumenge, al Tantarantana. Trobareu més informació en aquest enllaç


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x