Logo Institut del Teatre

El Conservatori Superior de Dansa porta un cop més la dansa a la presó de Wad Ras

Comparteix

31.1.2022

Detall del cartell del projecte pedagògic dissenyat per les estudiants

Un any més, i ja en van cinc, diverses alumnes de 2n curs de l’especialitat de Pedagogia de la Dansa del Conservatori Superior de Dansa (CSD), portaran la dansa a la presó. Del dilluns 31 de gener al divendres 4 de febrer, les estudiants treballaran amb un grup d’internes del Centre Penitenciari de dones de Barcelona – Wad Ras una proposta pedagògica que han desenvolupat en el marc de l’assignatura «Didàctica general de la dansa» que imparteixen els professors Enric Sebastiani i Montserrat Lloret.

La proposta desenvolupada enguany per l'alumnat duu el títol de “Deesses i guerreres, ballem?” i pretèn, segons les participants, reconnectar amb el cos a través del joc i el plaer, empoderar les internes i treballar la cohesió de grup. Inclou un taller de cinc sessions matinals on cada dia es presentarà una deesa diferent - Diana, Afrodita, Mamam Brigitte- per treballar cada dia uns aspectes i actituds diferents. Cada dia es finalitzarà el taller amb una petita coreografia. A la quarta sessió seran les internes qui hauran de crear la seva pròpia deesa a partir del material treballat en les altres sessions i crear també una petita coreografia. L’activitat es clourà el divendres 4 de febrer amb la representació davant la comunitat del centre penitenciari de la coreografia treballada, a càrrec de les internes que particin en l’activitat.

Amb tot, els objectius principals del projecte són aconseguir que les internes de Wad Ras experimentin els beneficis del moviment corporal i vegin potenciades la creativitat, la memòria, i en general la sensació de benestar que proporciona la dansa.

Per preparar aquest projecte, les alumnes van poder visitar el centre penitenciari i tenir un primer contacte amb les internes. Van poder parlar amb algunes dones que ja han participat en altres edicions d'aquest projecte i les va sorprendre descobrir que les internes les esperen amb moltes ganes. Ara, les alumnes participants esperen amb il·lusió i també amb nervis el moment de posar en pràctica tot el projecte treballat. Estan contentes perquè han pogut aportar els interessos i coneixements diferents de les diverses integrants en el projecte, i estan convençudes que d'aquesta experiència en treuran tan profit elles com les internes. 

Aquesta és la cinquena vegada que l’Institut del Teatre i el Centre Penitenciari de Dones de Barcelona col·laboren amb aquest projecte d’apropament a la dansa. A més d’aquestes cinc, el 25 de novembre de 2021, es va fer també un taller puntual de dansa coincidint amb el Dia Internacional contra la violència de gènere.

 


Continguts relacionats

  • Algunes de les estudiants del CSD integrants en el projecte de Wad Ras 2022

SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x